contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Alb Cu Visine Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






















Igrediente :
Blat :
250 g faina
100 ml ulei
100 ml lapte gras
1 mana de stafide
Putin cognac
Esente
3 oua mari
400 g gem acrisor( macese, zmeura, corcoduse sau prune)
1 plic praf de copt
Putina zeama de lamaie
1 lingurita coaja de portocale
Crema ganache :
200 ml smantana
200 g ciocolata cu lapte si amaruie (mai multa ciocolata cu lapte pentru ca este destul de acrisor de la visine)
Pentru asanblare :
300 ml smantana
½ kg visine
Zeama din compot pentru insiropat
Mod de preparare :
Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusuile amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort, se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute. Se face un ganache : se pune pe foc mic smantana cu ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit complet se da la frigider pentru cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Blatul se taie in doua si se insiropeaza fiecare blat. Eu am uns primul blat cu gem de zmeura, am asezat crema de ciocolata si apoi visinele. Se unge si celalalt blat pe partea din interior si se aseaza peste visine. Se imbraca tortul in restul de frisca batuta. Se orneaza cu visine proaspete si putina frisca amestecata cu gem de zmeura. Este un tort dulce acrisor perfect pentru o vara torida.
Pofta buna !

Articol recomandat de wwwsimona-susu.blogspot.com