contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Amandina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC04260 Si a fost si "Ziua barbatului"... Sa ne traiasca multi ani!! DSC04333 In sfarsit postez si eu minunatia asta, desi am facut reteta de mai multe ori pana acum; profit de ziua frumoasa de astazi, in care ne-am sarbatorit barbatii si astern pe blog o minunata Amandina. Pai, eu, cu reteta asta, nu am dat gres. Imi placea si la cofetarie, cand eram mica, sa mananc amandine, acum ma bucur ca pot sa le fac eu :) Ingrediente: Blat (eu merg pe reteta mea): 7 oua, 210 g zahar, 190 g faina, 20 g cacao, un praf de sare, esenta de vanilie. Sirop: 400 ml apa, 150 g zahar, 2 plicuri de cappuccino cu ciocolata Crema: 200 g unt, 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, 2-3 linguri cacao Glazura: 150 ml frisca lichida (smantana pentru frisca), 150 g ciocolata amaruie. DSC04254 Pentru blat mixez ouale cu zaharul, putina sare si esenta, timp de 20 de minute. Incorporez faina cernuta, impreuna cu cacaua, in transe, amestecand usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus. Torn compozitia intr-o forma rotunda de silicon (a mea are 26 cm diametru), nivelez, lovesc usor forma de cateva ori si o introduc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 35 de minute (sau pana trece testul scobitorii). Fierb cateva minute ingredientele pentru sirop si las sa se racoreasca. Mixez untul moale (moale-moale!), incorporez si zaharul pudra, apoi, pe rand, cate un galbenus. La final adaug si cacaua si mixez inca putin; crema e fina, spumoasa. Incalzesc smantana pentru frisca, adaug cioclata rupta in bucati si amestec pana se topeste ciocolata (fara sa dea frisca in clocot). Las sa se racoreasca putin. DSC04317 Tai blatul in doua, il insiropez, il umplu cu crema si deasupra torn glazura. DSC04255 Mi-am incercat norocul cu niste frunze de ciocolata. Culmea, mi-au iesit :) (Am pensulat cu ciocolata topita cateva frunze, pe partea cu nervuri, le-am dat putin la congelator si apoi le-am detasat cu grija de pe ciocolata). DSC04256 Cum va spuneam am mai facut reteta si cu alte ocazii. DSC03604 Cine si-o fi lasat amprenta pe acolo... DSC03619 De Paste am pregatit Amandina in tava dreptunghiulara si am servit prajituri, la cimitir. Au avut succes, nu sunt chiar sigura de ce :D DSC04057