contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Amandina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hristos a Inviat!
Astazi e ziua mea... zi frumoasa ca.. mine :)) Modesta, nu?! Bine v-am gasit dragii mei.. Am cam lipsit.. dar nu nemotivat.. sau mai bine spus, cu multa treaba! Si pentru ca am mai intinerit cu un an si-mi serbez si ziua numelui.. 2 in 1, va invit la o feliuta de tort!


Ingrediente:
Blat:
6 oua
200 g zahar
4 linguri apa
4 linguri ulei
3 linguri cacao
8 linguri faina
1 plic praf de copt
sare
Sirop:
200 ml apa
100 g zahar
2 plicuri cappucinno
1 fiola esenta rom
Crema:
300 g unt moale
170 g zahar pudra
3 linguri cacao
2 galbenusuri
2 fiole esenta rom
Glazura:
100 ml frisca lichida
150 g ciocolata


Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul.  In albusurile mixate am pus galbenusurile unul cate unul, apoi treptat uleiul si apa. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Am omogenizat totul cu o spatula, amestecand de jos in sus. Intr-o forma de tort de 26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, am pus compozitia de blat, adand tava la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 30-35 minute. Cand a fost gata am lasat sa se raceasca, apoi am taiat blatul pe doua.
Pentru sirop am pus la foc mic apa si zaharul, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat capuccinno. Am lasat 2-3 minute sa fiarba, am oprit focul si am adaugat esenta de rom.
Cat blatul se odihnea, am pregatit crema: untul la temperatura camerei l-am mixat impreuna cu zaharul pana a devenit pufos. Am adaugat pe rand galbenusurile, cacaoa si esenta de rom.
La foc mic, sau pe baie de abur am pus frisca lichida impreuna cu ciocolata taiata cubulete mici, amestecand pana s-a omogenizat bine, dar nelasand amestecul sa fiarba. Am lasat sa se raceasca putin.
Toate fiind pregatite, am trecut la asamblarea tortului: pe un platou am asezat primul blat, l-am insiropat bine-bine, apoi am pus jumatate din crema, am asezat al doilea blat pe care l-am insiropat, apoi cealalta jumatate din cantitatea de crema. Deasupra am glazurat.
Va invit la o portie de tort!!