contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Angry Bird

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




 Soarele meu, Tudor, a implinit 6 ani pe 27 iunie. 
A vrut neaparat sa-i fac un tort cu Angry Birds, pentru ca a devenit fan datorita cerealelor care s-au vandut cu un cd ce continea jocul Angry Birds.  Ei, tortul reprezinta doar o singura pasare, de aceea e Angry Bird.
Am avut si model, pasarea rosie din gelatina, pentru ca se lansa dintr-o prastie si se lipea de tapet sau canapeaua  de piele ecologica. Pana cand a cazut pe covor si nu s-a mai lipit. Si uite asa mi-a devenit model mie ;-) O sa o vedeti intruna din poze.
Tortul  e cu doua creme de fructe, nu pentru ca i-ar place lui Tudor, ci doar pentru ca astfel mai mananca si el fructe ;-)
Si a trecut aproape o luna de la ziua lui si n-am apucat sa-l postez decat azi. Nu mai zic ca am retete si de-acum trei ani nepostate...:P
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua,
180g zahar pudra,
200g faina,
50g ciocolata simpla.
Pentru crema de ananas:
 o conserva ananas bucati SunFood,
2 oua,
30g amidon,
50g zahar,
100g unt.
Pentru crema de afine:
300g afine,
2 oua,
30g amidon,
50g zahar,
100g unt.

Pentru decor:
150g martipan Dr.Oetker,
colorant alimentar rosu, galben Dr.Oetker,
fondant negru,
200ml frisca Megle,
200g fulgi de migdale prajiti.


Mod de preparare:

Blatul: Tin sa precizez ca imi plac enorm blaturile fara praf de copt, fara bicarbonat, fara otet, fara amidon. Un blat simplu cu doar 4 ingrediente, daca nu puneam ciocolata erau doar trei, dar a iesit minunat. Deci, sa revin: se mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar, iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul ramas si se amesteca cu galbenusurile.
Se adauga faina cernuta, ciocolata rasa -eu am mai gasit prin dulap un mos craciun de ciocolata pe care l-am rupt bucati- si se amesteca usor, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se scoate si se taie in trei parti.
Blatul e acelasi ca la Tortul Clown.

Crema de ananas:

Cu blenderul vertical mixam ananasul, -cantariti 300g-

adaugam ouale, zaharul si amidonul
 

si omogenizam.
Punem compozitia pe foc

si cand se ingroasa ca o budinca, o mai lasam un minut, apoi stingem focul. O acoperim cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta.

Dupa ce s-a racit complet mixam budinca cu 100g unt. 
La fel procedam si pentru Crema de afine.
Le spalam, le lasam la scurs

le mixam cu blenderul vertical, adaugam cele doua oua, amidonul, zaharul, apoi o punem pe foc

si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, acoperim cu o folie si cand s-a racit complet mixam budinca cu 100g unt.
Asamblare:
Taiem blatul in doua, dupa ce s-a racit complet, rezultand trei discuri.
Insiropam cu suc de ananas fiecare disc.

Peste primul disc punem crema de afine

apoi asezam al doilea blat, il insiropam si punem crema de ananas
dupa care asezam al treilea blat si imbracam tot tortul intr-un strat subtire de frisca.

Presaram zahar praf pe masa de lucru si intindem martipanul, apoi acoperim tortul, doar atat cat sa acopere ultimul disc.  Pensulam suprafata cu colorant rosu

apoi din bucatile de martipan ramase decupam ochii si clontul  pasarii nervoase. Din fondat negru, pe care l-am comandat de pe un site, am conturat ochii si clontul. Vedeti in poza de mai jos, ca am avut model ;-)
Marginile le-am acoperit cu fulgi de migdale prajiti.

Si gata de fotografiat ;-)

E foarte nervoasa pasarea asta rosie, nu-i asa?
Si o felie foarte gustoasa ;-)