contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Coco © Laura S.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 

  INGREDIENTE BLAT:
 - ceva marg/ulei  si faina pt. uns tava
- 6 oua
- 300 g zahar(de preferinta pudra)
- 1 priza sare
- 1 pac.zahar vaniliat
- 1 lamiie-coaja
- 1 priza scortisoara
- 170 ml ulei
- 300 g faina
- 1 pac.praf copt
 ~~~~~pentru insiropat blatul~~~~~
 - 200ml lapte
- 3ls lichior/sirop de  cocos
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C
Tava de copt se unge si se tapeteaza,
1/3 din cant.de zahar se amesteca cu faina si praful de copt.
Ouale intregi se mixeaza cu 1 priza de sare, de scortisoara, coaja de lamiie,zaharul vaniliat,restul de zahar si uleiul adougat treptat precum la maioneza.
Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut vizibil.
Se adaoga in continuare amestecul de faina si se amesteca cu  lingura in asa fel incit aluatul sa ramina destul de aerat, dupa care se toarna in tava /forma si se introduce la copt pentru ca.35-40 min.
Proba cu scobitoarea este de indicat.
Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care blatul se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit.
INGREDIENTE CREMA:
- 1l lapte
- 2 pac zahar vaniliat
- 3 pac. budinca cocos
- 1 doza de lapte de cocos(400ml)
- 250g unt
- 200g zahar
- 1 fiola esenta de migdale sau ceva lichor de cocos
MOD PREPARARE:
Laptele se amesteca cu zaharul vaniliat , cu praful de budinca si se pune la fiert.Cind incepe sa fiarba se adaoga laptele de cocos si amestecind continuelic, se fierbe pina ce se ingroasa.Se copera imediat cu folie de nailon alimentara, direct pe suprafata budincii se se lasa sa se raceasca complet.
Cel mai bine peste noapte.
In continuare se mixeaza untul ce cele 200 g de zahar pudra pina cind acesta a devenit precum o crema.Se daoga esenta sau lichiorul si treptat cite.o lingura din budinca de cocos racita.
Se mixeaza pina cind budinca este in totalitate incorporata in/cu unt(ul).
DECO (facultativ):
- ca,100g fulgi de cocos
- 1ls cacao patiserie
Cacaoa se mixeaza cu ca. 2-3ls crema si se decoreaza dupa dorinta tortul.
Iar cu fulgii de cocos la fel se decoreaza marginile…(vezi foto).
Bineinteles, decorul se poate adapta dupa gustul si dorinta personala!
ASAMBLATRE:
Blatul de tort se imparte in doua sau trei parti pe orizontala si se insiropeaza.
Cu crema obtinuta se umple si se decoreaza dupa dorinta.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss