contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Crema De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sunteti fani crema de zahar ars, nu? Am incercat si acest tort excelent prezentat pe blogul Nainei si pot declara ca este tortul perfect de vara. In sensul ca este foarte bun rece, nu vorbesc de timpul de coacere, dar cum prindeti o zi mai racoroasa porniti cuptorul si incercati tortul! Este grozav!

INGREDIENTE:
-pentru CREMA DE ZAHAR ARS
  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 20 linguri de zahar
  • extract de vanilie
  • rom

-pentru BLAT

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • extract vanilie
  • 2 linguri cacao
PREPARARE:
Incepem cu crema de zahar ars, punem laptele pe foc cu 10 linguri de zahar si-l incalzim usor. Separat batem ouale bine cu mixerul si adaugam compozitia de lapte.
Intr-o tava de tort mai mare caramelizam zaharul ramas (10 linguri), turnam compozitia de ou cu lapte si dam la cuptor pana se leaga.


Intre timp preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu zahar pana devin tari ca la bezea. Incorporam treptat si galbenusurile, apoi cu o lingura adaugam faina si cacao amestecand usor.
Cand este legata crema de zahar ars, adaugam compozitia de blat deasupra si mai lasam la cuptor cam 30 min.


Lasam sa se raceasca, apoi punem un platou mare deasupra si rasturnam. Dam la frigider pentru cel putin 5 ore ca sa se insiropeze bine blatul.
Foarte bun tortul, Naina, multumim frumos!