contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Ciocolata Alba Si Un La Multi Ani

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi este o zi foarte importanta ziua mamei mele. Cu aceasta ocazie m-am decis sa ii daruiesc, chiar daca doar virtual, acest tort delicios. Cu acesta ocazie vreau sa va rog sa ii spuneti La Multi Ani mamei mele, vreau sa stie cat de mandra sunt de ea.

   Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 1 lingura apa
- 6 linguri faina
- 1 praf de copt

   Crema
- 300 g ciocolata alba
 - 300 g frisca lichida

- 100 g gem de capsune

BLATUL:

         Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Amestecati faina cu praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri.


Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi incorporati-le in mixtura de galbenusuri si amestecati cu o spatula de jos in sus.


Tapetati o tava rotunda de blat, cu hartie de copt si turnati compozitia obtinuta. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C/gaz 4 pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Lasati blatul sa se racoreasca putin in forma apoi rasturnati blatul pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.


Crema:
Topiti ciocolata cu frisca lichida si lasati sa se raceasca apoi mixati  pana ce obtineti o crema omogena de consistenta smantanii. Dati la frigider pana ce sunteti gata sa asamblati tortul.
Cand blatul s-a racit taiati-l in 3.


Asezati prima foaie de blat si ungeti cu jumatate din gemul de capsune.


Adaugati un strat de crema cu ciocolata alba peste stratul de gem.


Procedati astfel si cu cele doua blaturi ramase apoi imbracati tortul in crema ramasa si dati la frigider pentru 20-30 de minute.


Ornati dupa preferinta, eu m ales sa ornez cu alune pisate si un strat de ciocolata alba topita.








POFTA BUNA!!!