contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Ciocolata Si Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  • 300 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt


  • Am tot ezitat sa postez reaeta asta. Pentru ca am facut niate greaeli în executarea acestui tort.
    Dar a fost foarte bun ai nu aa vrea sa îl uit. Mai ales ca a marcat schimbarea prefixului la aceasta petrecere :).
    Înca de la conceperea blatului am facut o gafa. Vazând pozele gospodinei desavâraite de la care am preluat reaeta, am considerat ca ar ieai un tort mult prea mare pentru câte persoane eram la petrecere. Aaa ca am decis sa fac o jumatate de poraie.
    Evident ca nu era suficient ai a trebuit sa mai fac ai cealalta jumatate.



    În poza de mai sus, doar jumatate din cantitaai.
    Mod preparare:
    Am uns forma de tort cu unt ai am tapetat-o cu faina.
    Am aprins cuptorul.
    Am amestecat faina cu praful de copt ai cu sare.
    Am separat albuauri de galbenuauri.
    Am mixat galbenuaurile cu zaharul, adaugând cam la 1-2 minute câte o lingura cu apa. Asta pâna ce s-a topit zaharul ai am avut o alifie în vas.

    Am început sa cern câte o parte din amestecul cu faina (cam 4-5 ture) ai am omogenizat.
    Am batut albuaurile spuma tare. Am încorporat spuma în aluat amestecând uaor cu o lingura de lemn.

    Am lasat la cuptor la treapta 1 din 8 cam 25 de minute.
    Vorbesc de jumatate din cantitate. Pentru ca, repet, eu am facut blatul din 2 foi executate separat.
    Daca aa fi facut din cantitatea totala de ingrediente, sigur ar fi trebuit sa las mai mult.
    În sfârait, dupa repetarea tuturor operaaiunilor descrise mai sus, am avut ai eu un blat întreg:

    Pentru crema, am folosit:
    • 150 gr ciocolata (o parte cu lapte ai alta amaruie)
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • 200 gr unt
    • 3 fiole esenaa de rom

    Am pus zaharul cu ciocolata la topit în baie de aburi.

    Când s-au topit, am adaugat câte un ou, omogenizând dupa fiecare.
    Am mai amestecat câteva minute pâna ce s-a mai îngroaat puain, apoi am dat deoparte ai am lasat sa se raceasca.
    Iar pe unt l-am pus sa se încalzeasca. De fapt, sa ajunga la temperatur camerei :).

    Când cele 2 condiaii de mai sus au fost îndeplinite (racirea completa, respectiv încalzirea), am amestecat cele 2 chestiuni. Am pus ai romul ai am mai mixat puain.

    Am pus crema la frigider cam o ora.
    Am cotrobait prin camara dupa un borcan de viaine ca aici.
    M-am apucat de „montat” tortul.
    Jumatatea de blat numarul 1. Sirop de la viainele despre care va vorbeam mai sus. Doar ca aici a fost a doua gafa. Am pus muuuult prea puain.
    Paharelul pe care îl vedeai l-am umplut ai l-am folosit la ambele parai de blat. Cred ca trebuia de cel puain 3 ori mai mult.
    Asta e.
    Am pus crema peste blat.
    Viaine peste crema.
    Am dat înca vreun sfert de ora la frigider.
    Cât sa însiropez ai a doua parte de blat.
    L-am scos (pe tort), am pus capacul.

    Vazând eu ca viainele au început sa curga, am aplicat pe lateral niate nuca amestecata cu biscuiai (totul macinat).
    Am facut ai glazura din:
    • 160 ml friaca lichida
    • 100 gr zahar
    • 100 gr cacao
    • 160 ml apa
    • 10 gr gelatina
    • 60 ml apa rece
    Am amestecat friaca, zaharul ai 160 ml de apa într-o craticioara. Am pus la foc mic. Am adaugat ai cacao. Am omogenizat. Am lasat vreo 4-5 minute pe foc.
    Imediat am pus apa rece peste gelatina. Am lasat-o sa se umfle.
    Dupa vreo 10 minute am pus gelatina peste amestecul cu friaca. Am omogenizat. ai am lasat sa se raceasca de tot.
    Glazura e foarte lichida, chiar ai racita. Se aaeaza foarte uaor pe tort. Iar dupa ce a stat la frigider se întareate.
    Sursa pentru blat: aici.
    Sursa pentru crema: aici.
    Sursa pentru glazura: aici.
    Reteta recomandata de doisiunsfertlamasa.blogspot.com