contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Dulceață De Căpșuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC07222

Supercalifragilisticexpialidocious :)

DSC07237

Ingrediente: un blat de tort, din 5 oua,

1 borcan de smantana (asta am folosit eu, pentru ca am avut in casa, smantana proaspata, mai grasuta; folositi smantana dulce pentru frisca, cca 500 ml, dar in acest caz cred ca se impune si niste intaritor pentru frisca),

1 borcan de dulceata de capsuni,

sirop de capsuni (homemade) pentru insiropat, capsuni proaspete pentru decor.

DSC07234

Eu blatul il pregatesc asa: Mixez bine 5 oua cu 150 g zahar, un praf de sare si putina vanilie, timp de 25 de minute, dupa care incorporez treptat 130 g faina cernuta, amestecata cu 20 de cacao; amestec cu miscari largi, de jos in sus, folosind o lingura de lemn. Torn compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si coc cca 35 de minute (sau pana trece blatul testul scobitorii), la 180 de grade.

Blatul copt, dupa ce se racoreste in forma, il transfer pe un gratar pentru prajituri. Cand s-a racit bine, il feliez, in trei.

DSC07233

Pentru crema mixez smantana, cu putin zahar pudra (tinem cont ca dulceata are si ea zahar); apoi, in momentul in care smantana a devenit frisca adaug dulceata, lingura cu lingura. Mie crema mi-a iesit un pic molcuta, dar nu am intampinat probleme la montarea tortului.

DSC07225

Feliile de blat le-am insiropat cu sirop de capsuni, diluat cu putina apa. Separat am pregatit niste capsuni prospete, pe care le-am feliat.

Am montat tortul: felie de blat, insiropat, 1/3 din crema, felie de blat, insiropat, 1/3 din crema, felie de blat, insiropat, 1/3 din crema. Am mazgalit putin tortul cu niste frisca si l-am decorat cu felii de capsuni proaspete. Ok, nu ma certati pentru bombonele, a fost interventia maestrilor bucatari (adica a fetelor :P).

DSC07224

Special pentru Bucatareli la borcan.

DSC07228