contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mascarpone, Ciocolata Si Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



Azi e ziua sotului meu! A schimbat prefixul si i-am facut acest tort de care nu prea a fost multumit, deoarece i-am promis altul...sa vad azi poate mai am timp sa ma tin de promisiune si sa-i fac tortul mult dorit. Pana una-alta, mie si lui Tudor ne-a placut mult ;-)
La multi ani, Mircea! Te iubim mult de tot si te pupam si mai mult :* :*
Ingrediente blat:
4 oua,
200g zahar pudra,
2 plicuri zahar vanilat,
100ml ulei,
100ml lapte,
400g faina,
1 plic praf de copt,
100g ciocolata amaruie.

Pentru crema;
2 conserve cu ananas rondele SunFood,
400 ml frisca lichida,
250g mascarpone,'
250g crema de branza,
200g zahar,
200g ciocolata amaruie,
2 plicuri de gelatina,
1 esenta de rom.

Pentru decor:
3 rondele de ananas,
50g ciocolata amaruie,
2 pliculete de bombonele de ciocolata,
10 amaretti.
Mod de preparare:
Blatul:
1. Se freaca ouale cu zaharul, se adaga uleiul, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt.
Se rade ciocolata-eu am avut fulgi- se adauga in aluat

amestecand usor, apoi se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata

si se da la cuptor pentru 50 de minute.
Cand blatul este copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.

Crema
Rondelele de ananas se lasa la scurs.
Se freaca crema de branza cu mascarpone, se adauga putin cate putin frisca lichida, apoi zaharul.
Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu 3 linguri din frisca lichida si un plic de gelatina.

Cand s-au topit ingredientele, se rastoarna peste crema de mascarpone.

Cel de-al doilea plic de gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100ml apa sau sirop de ananas. Se pune si aceasta in crema de branza, se adauga si esenta de rom, se amesteca bine si se da la rece pentru 30 de minute.
Asamblare:
Crema se imparte in doua.
Peste prima parte de blat se pune din jumatatea de crema doar putina, cat sa acopere suprafata, apoi se pun rondelele de ananas

si se acopera cu restul de crema.
Se acopera cu a doua parte de blat, care se unge tot cu putina crema din a doua jumatate, se pun rondelele de ananas

-nu toate, se pastreaza trei pentru decor- apoi se acopera cu restul de crema. Din a doua jumatate de crema se pastreaza un sfert pentru imbracarea tortului.
Cele trei rondele de ananas se taie in jumatate, se topeste ciocolata, iar semicercul de ananas se inmoaie pe jumatate in ciocolata.
Amaretti se trec prin ciocolata topita si se pun pe tort, langa semicercurile de ananas, asta dupa ce in prealabil au stat la rece ca sa se intareasca ciocolata.
Bordura tortului se decoreaza cu bombonele mici de ciocolata.
Poftiti la o felie din partea sarbatoritului, ca face cinste!


Apropo, Mircea, ce mi-ai cumparat de ziua ta? :P


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10