contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Ciocolata Si Frisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Blatul
4 oua
1 cana zahar
10 linguri apa

160 gr nuca macinata
140 gr faina
20 gr cacao
1 praf de copt
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand incontinuu pana obtinem o crema .Separat se amesteca faina, nuca macinata, cacao, praful de copt si se pun putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Se adauga apoi albusurile batute spuma. Se amesteca si se toarna in forma de tort tapetata cu faina. Se da la cuptor.
Mousse de ciocolata alba
2 oua
4 linguri zahar
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 gr ciocolata alba
15 gr gelatina
60 ml apa rece
240 ml frisca
Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga ouale batute spuma si se omogenizeaza. Se adauga laptele, apoi se pune in bain-marie si se lasa pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte. Gelatina se pune in 60 ml apa rece. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, si cand este rece se adauga frisca batuta.
Blatul se taie in 2, se pune prima parte in tava in care s-a copt, se insiropeaza, iar apoi se pune crema facuta mai sus. Se da la rece, si se prepara a doua crema.
Mousse de ciocolata cu cacao.
Se folosesc aceleasi ingrediente ca la prima crema, numai ca in loc de ciocolata alba se pune ciocolata neagra. Se pune peste prima crema, se pune si cealalta parte de blat si se insiropeaza.
Se da la rece cateva ore dupa care se scoate din tava de tort, si se toarna peste urmatoarea glazura:
160 ml smantana
100 gr zahar
100 gr cacao
160 ml apa rece
10 gr gelatina
Se amesteca smantana cu zaharul si apa, se pune la fiert se adauga cacaoa si se amesteca bine/ Se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se toarna peste tort.
Pofta buna!!!


Articol recomandat de nainakitchen.blogspot.com