contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Albus Cu Crema De Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



Particip la concursul organizat de culinar.ro si ca regula obligatorie, am avut de ales o reteta de pe site pe care sa o prepar.
Eu m-am dus glont la categoria Torturi si mi-am ales urmathttp://www.blogger.com/img/blank.giforul: Tort de albus cu crema de cafea.
Fara poze, fara prea multe explicatii, mi-a placut ca e in "alb", ca sa-l pot face dupa imaginatia mea :)
Deci, la treaba!!
Si, nu uitati, daca vreti sa ma sustineti cu votul vostru zilnic pana pe 31 august a.c., trebuie sa aveti cont pe culinar.ro, ca sa ma puteti vota AICI.
Timp de gătire:120'
Complexitate: Medie
Ingrediente:
Pt. blat:
7 albusuri,
250g zahar,
150g nuci/migdale.

Crema:
7 galbenusuri,
150g zahar pudra,
7 lingurite esenta de cafea,
200g unt,
vanilie,
rom,
50g cacao.

Pentru decor:
200g ciocolata amaruie 75%cacao,
100g ciocolata alba,
100ml frisca lichida,
1 pliculet nesscaffe,
boabe de cafea.
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra, turnat cate putin, apoi se pun nucile macinate si se amesteca usor, de jos in sus.

Se imparte compozitia in 3-4 parti -eu am impartit-o in 3! si se coace fiecare blat pe fundul formei de tort, unsa cu unt si presarata cu faina multa.Eu am preferat sa coc in interior, ca forma mea detasabila e cam periculoasa.

Cuptorul trebuie sa fie slab.
CREMA:
Se fierbe pe bain-marie esenta de cafea cu cacao

si doua linguri de zahar, pana se ingroasa putin.
Se adauga restul de zahar si galbenusurile pe rand amestecand mereu, apoi se da la rece.
Se bate untul spuma, se amesteca cu crema, vanilia si romul.
Am impartit crema in trei parti egale, am asezat aceasta crema intre blaturi

si am invelit tortul.
Se orneaza cu bucatele mici de nuci pralinate- eu am ornat cu doua cesti de ciocolata ;-)
Pt. decor:
Ciocolata amaruie am topit-o pe bain-marie si am turnat-o in doua cesti mici invelite in folie de aluminiu, ca sa pot sa le extrag mai usor.

Se dau la congelator.
Se topeste si ciocolata alba tot pe bain-marie si am dat inca un strat peste cestile de ciocolata, interior-exterior.
La fel am procedat si cu farfurioarele de cafea, aferente cestilor.
Cand s-au intarit suficient, am facut niste dungi/linii cu ciocolata alba pe exteriorul cestilor si pe interiorul farfurioarelor....dupa imaginatie :P
Apoi am invelit si o lingura in folie de aluminiu, am turnat ciocolata amaruie si am dat-o la congelator sa se intareasca. Pe urma am "pictat-o" cu ciocolaa alba... niste flori am vrut :P
Frisca lichida am mixat-o cu un pliculet de nesscaffe si am umplut cestile de cafea,cu un sprit, cu mot, apoi am rasnit niste ciocolata din rasnita Kotany. Am pus farfurioarele pe tort, apoi cestile si la final, lingura de ciocolata sprijinita de farfurioara.
Pe marginile tortului am facut floricele din frisca pe care le-am ornat cu cate o boaba de cafea.
In sfarsit, gataaaa!!! De sus:

O ceasca:

Cestile, in toata splendoarea lor ;-)))

Si o felie cu o jumatate de cana, pe care am taiat-o tocmai pentru a se vedea ca e de ciocolata.


O imagine nemaipomenita, care mi-a facut musafirii sa suspine...au marturisit cu lacrimi in ochi, ca nu au mai vazut asa ceva! Ever!!! O fi de bine?
Si, nu uitati, daca vreti sa ma sustineti cu votul vostru zilnic pana pe 31 august a.c., trebuie sa aveti cont pe culinar.ro, ca sa ma puteti vota AICI.


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10