contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Diplomat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC04048
Am copt mai intai un blat din 4 oua: am mixat timp de 25 de minute 4 oua cu 120 g zahar, esenta de vanilie si un praf de sare, dupa care am adaugat 120 g faina, cernuta, in trei transe, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia a stat la cuptor cca 30 de minute, la 180 de grade. Pentru siguranta faceti testul scobitorii.
Ingrediente crema: 5 oua,
200 g zahar,
300 ml lapte,
2 plicuri gelatina,
700 ml frisca (smantana dulce pentru frisca)
Ingrediente topping: 200 g capsuni,
100 g zahar
Ouale le-am mixat bine cu zaharul, pana s-au albit si si-au marit volumul; am adaugat apoi laptele, treptat, am omogenizat, iar amestecul obtinut l-am pus la fiert, intr-o oala cu fund dublu; am amestecat continuu, cu un tel; gelatina am hidratat-o in apa rece (apa cat s-o acopere).
Cand crema a capatat consistenta, am adaugat gelatina, am omogenizat si am stins focul (gelatina nu trebuie sa fiarba).
Am batut frisca bine si am incorporat crema rece, amestecand usor.
Pe un platou am pus blatul, insiropat cu sirop de capsuni, am presarat bucati de capsune, am pus in jurul blatului inelul formei de copt detasabile, apoi am turnat crema, am nivelat si am dat tortul la rece.
DSC03934
Pentru topping am pus la fiert capsunile, cu 2 linguri de apa si zaharul; am lasat sa fiarba cateva clocote, apoi am strecurat siropul. In siropul rece am adaugat cateva capsuni si niste zmeura.
Am scos tortul din frigider (dupa minim 3 ore de stat la rece), am detasat inelul formei de copt si am turnat peste tort siropul racit.
DSC03943
DSC04045