contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Nash Logo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Marti, 13, ai zice ca trebuie sa fie o zi cu ghinion.
Si totusi noi o intimpinam cu bucurie pentru ca are o incarcare emotionala deosebita.
Aniversam ziua de nastere a celui mai drag sot, tata si bunic, omul pentru care viata nu poate insemna altceva decit familia lui.
Pentru grija cu care ne ocroteste, pentru caldura si iubirea sa, pentru modelul de viata pe care ni l-a oferit, ii intoarcem iubirea si ii multumim ca exista in viata noastra.
Am subliniat evenimentul cu un tort personalizat in ton cu pasiunea sarbatoritului pentru pescuit, pentru o surpriza totala: tort Nash logo.




Pentru pregatire am umplut un blat de pandispan pufos cu o crema pralina.

Blatul l-am pregatit dupa cea mai simpla reteta de pandispan utilizind:
- 7 oua
- 210 grame zahar
- 210 grame faina
Intii am separat albusul oualelor de galbenus dupa care le-am batut spuma tare.
Zaharul l-am adaugat peste galbenusuri amestecindu-le energic impreuna pina si-au dublat volumul si s-au albit transformindu-se intr-o crema fina.
Am rasturnat compozitia rezultata peste spuma de albus amestecind cu o spatula usor de jos in sus, pentru o incorporare omogena pastrind insa volumul de aer din bezeaua de albus.
Dupa ce am cernut faina am adaugat-o cite putin peste crema de ou amestecind ca si mai inainte pina am obtinut un amestec uniform dar ferm, pastrind forma urmei lasata de paleta cu care amestecam.
Am turnat totul intr-o forma cu inel detasabil pregatita din timp, unsa cu putin ulei si tapetata cu un praf de faina.
Am copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute (pina ce marginile blatului s-au desprins singure de pe forma) fiind gata cind a capatat o culoare aurie.
Am inchis focul si am intredeschis usa cuptorului lasind pandispanul sa se racoreasca lent ca sa nu se desumfle.
* Am facut de atitea ori acest blat incit nu am realizat faptul ca nu am facut fotografii niciodata acestei etape din pregatirea unui tort. Voi repara eroarea cu prima ocazie.
Ingredientele pentru pralina:
- 200 grame (un pahar) zahar tos
- o lingurita zeama de lamiie
- 30 grame unt
- 200 grame miez de nuca
Am pus zaharul intr-un vas asezindu-l apoi pe foc mic. Am adaugat si zeama de lamiie amestecind continuu pina ce zaharul capata consistenta si culoarea mierii de albine.
Atunci am adaugat si untul, amestecind iute pentru omogenizare.
Am luat vasul de pe foc si am rasturnat miezul de nuca in caramelul obtinut amestecind usor.
Dupa ce am tras in caramel miezul de nuca l-am intins pe o farfurie unsa in prealabil cu putin ulei lasind sa se raceasca. Am rupt apoi in bucati amestecul astfel pregatit punindu-l in vasul mixerului.
Prin mixare am obtinut pralina, adica miezul de nuca, caramelizat si macinat pe care l-am incorporat intr-o crema ganache cu care am umplut blatul de pandispan.
Pentru a crea o priza intre foaia din pasta de zahar si baza tortului am pregatit o crema de nes din:
- 2 galbenusuri
- 4 linguri de zahar
- 1 lingura de nes
- 50 ml lapte
- 200 grame unt
Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pina s-au albit apoi am adaugat nesul continuind sa amestec pina am obtinut o crema spumoasa. Am turnat laptele omogenizind bine apoi am asezat vasul pe foc mic. Am amestecat continuu pina s-a ingrosat crema ca o budinca.


Am adaugat apoi cite putin peste untul moale (nu topit) mixind pentru incorporare.
Am obtinut o crema fina si consistenta.
Cu aceasta crema am imbracat tortul creind astfel stratul necesar pentru aplicarea foii de fondant.
Utilizind un sablon pregatit din timp cu logo-ul marcii Nash si culori alimentare am aplicat imaginea pe suprafata tortului apoi am scirs cu mina libera mottoul ce i se potriveste ca o manusa sotului meu.

* Trebuie sa fac o precizare:
Mi-au fost de mare ajutor in pregatirea retetelor pentru creme informatiile culese de pe blogurile pe care le urmaresc cu mare drag: Mira cakesCaietul cu reteteMade by SilviaEnjoy dessert.