contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort „queen Lidia”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un tort care combină aroma inconfundabilă a migdalelor cu textura untoasă a cremelor de ciocolată amăruie cu alune de pădure, ciocolată albă cu portocale confiate şi un strop de Pina Colada şi ciocolată cu lapte şi ness. Totul îmbrăcat într-o coroană de ciocolată cu fistic, migdale şi alune de pădure.

Ingrediente:
Pentru blat: 300 grame biscuiţi digestivi cu fulgi de cacao, 100 grame de unt, 100 grame de migdale tocate, esenţă de migdale.
Pentru creme: 3 ciocolate amărui, 3 ciocolate albe, 2 ciocolate cu lapte, 400 ml frişcă lichidă, 100 grame de unt, 50 grame de alune de pădure tocate, coajă rasă de portocală, portocale confiate, 2 linguriţe de cafea solubilă, 1 lingură de Pina Colada
Pentru coroană: 3 ciocolate (1 albă, 1 cu lapte, 1 amăruie), 40 grame de migdale tocate, 40 de grame de alune de pădure tocate, 40 de grame de fistic tocat.

Mod de preparare:
Pentru blat: Biscuiţii se zdrobesc cu ajutorul unui sucitor şi se pun într-un castron, împreună cu migdalele tocate şi 2-3 picături de esenţă de migdale. Se topeşte untul pe baie de aburi şi se toarnă peste biscuiţi. Se amestecă bine compoziţia şi se aşează apoi în forma de tort tapetată pe fund cu hârtie pergament. Se dă la rece.
Pentru creme: Ciocolata amăruie se rupe bucăţele şi se pune la topit pe baie de aburi cu 2 linguri de apă. După ce s-a topit, se înglobează 35 de grame de unt, alunele de pădure tocate şi 150 ml de frişcă bătută. Se toarnă compoziţia peste blat şi se dă la rece. Se procedează la fel şi pentru crema de ciocolată albă (în care se înglobează coaja de portocală, portocalele confiate şi lingura de Pina Colada), respectiv pentru cea de ciocolată cu lapte (în care se adaugă linguriţele de ness, şi doar 30 grame de unt şi 100 ml frişcă). După ce s-a turnat şi ultimul strat de cremă (ciocolata cu lapte şi ness), se lasă tortul la rece 12 ore.
Pentru coroană: Se topeşte fiecare ciocolată pe baie de abur, după care se întinde pe câte un fund de lemn îmbrăcat în folie de aluminiu, se presară pe una migdalele, pe alta alunele şi pe ultima fisticul şi se dă la rece 5-6 minute. Se încinge lama unui cuţit şi se taie fâşiile de ciocolată, care se lipesc de tort cu puţină ciocolată topită.



Articol recomandat de bucatarialuiradumailat.blogspot.com