contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Rapid Cu Zmeură

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC04776 Am ales sa pregatesc acest tort pentru Provocarea "Dulce Romanie" - luna iulie, gazduita de blogul Simplu si bun. "Dulce Romanie" a fost initiata de Mihaela si de-a lungul timpului a avut parte de o participare deosebita! Tortuletul meu este unul extrem de simplu, rapid, numai bun pentru o zi calduroasa de vara, dupa ce sta putin in frigider. Am ales sa folosesc pentru provocare zmeura si vanilia, asa ca avem nevoie de 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao, un praf de sare, esenta de vanilie, pentru blat; de 1-2 plicuri de cappuccino cu aroma de vanilie, de 2 ciocolate ( a cate 100 g) amarui, Novatini in cazul meu, 200 ml frisca si multa zmeura. DSC04767 Mixam ouale impreuna cu zaharul, vanilia si putina sare, timp de 25 de minute, timp in care ouale se deschid la culoare si isi maresc volumul. Incorporam cu grija, in doua-trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o forma, o lovim usurel de masa de cateva ori (a mea e de silicon, de 28 cm diametru) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 30 de minute, ori pana trece testul scobitorii. Scoatem cu grija blatul, NU imediat ce am stins cuptorul, din forma si-l lasam pe un gratar la racit. Pregatim un sirop din cca 400 ml apa, 100-150 g zahar (pe care le fierbem impreuna, sa se dizolve zaharul) si adaugam cappuccino. Insiropam bine de tot blatul. Incalzim frisca pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam, fara sa dam in clocot, sa se topeasca ciocolata; dupa ce se racoreste putin turnam glazura peste tort (eu am tot luat cu lingura ce s-a scurs pe langa si am turnat iar deasupra, ca sa nu risipesc nimic). Presaram zmeura, proaspata daca se poate si in ce cantitate doriti si dam tortul la rece, pana cu putin inainte de momentul servirii. DSC04764 Umezim cutitul cu care il portionam si nu chemam musafiri daca vrem sa mancam din el cat de mult se poate :P DSC04767