contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Totul Sau Aproape Totul Despre Condimente (iii)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cardamomul

Cardamomul are un gust dulce-picant, extrem de aromat. Cardamomul vine în două variante comune: negru și verde. Ambele pot fi găsite sub formă de pudră sau păstăi. Cei mai snobi consideră că cardamomul este cel mai bun proaspăt măcinat, și nu cumpărat gata măcinat. Știți cum e, fiecare cu părerea lui.
Cardamomul este peste tot în bucătăria indiană (în special curry!) și este folosit în toată lumea în aluaturi. Este, de asemenea, un ingredient-cheie al Chai, o varietate de ceai negru condimentat.

„Cajun Mix“

Este unul dintre cele mai populare amestecuri de condimente din Statete Unite, folosit în special pentru pentru cărnuri (pui, porc, vita sau miel) fripte sau prăjite la grătar, tigaie sau în cuptor. Amestecul conține boia dulce, boia iute, pudră de ceapă, pudră de usturoi, oregano, cimbru, sare și piper negru.

Caperele

Caperele reprezintă mugurii-floare ai unui arbust care crește în zona Mării Mediterane și se folosesc murate în saramură. Caperele sunt folosite pe scară largă în bucătăriile italiană și grecească, fiind utilizate la mâncărurile cu pește, pui, cartofi și fructe de mare.

Chimenul

Chimenul, sau chimionul, poate fi găsit pudră sau semințe. Are o aromă foarte puternică și un gust care nu se poate compara cu nimic altceva. Pământesc și iute sunt cele două moduri care descriu cel mai bine aroma chimenului!
Pudra de chimen este folosită la curry, supe, tocănițe, cu fasole, la taco etc, în vreme ce semințele sunt ideale sotate în puțin unt sau ulei de măsline. Chimenul este ingredient de bază în bucătăriile grecească, turcească, arăbească, indiană și mexicană

Chives

Chives sunt frunzele cărnoase ale unei plante indigene din Europa și America de Nord, din aceeași familie cu ceapa și usturoiul. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aromatizarea salatelor și preparatelor din legume, în special cartofi. Merge bine, de asemenea, cu brânza sau sosurile cu maioneză.

Cimbrul

Cimbrul este mai frecvent găsit uscat, însă este disponibil și proaspăt. Aroma este similară cu a rozmarinului, dar nu la fel de puternică, și, la fel ca busuiocul, poate fi găsit și cu aromă de lămâie. Cimbrul merge foarte bine cu legumele rădăcinoase, cu sosurile de unt, cu mâncărurile pe bază de sos de roșii, sau cu carnea de pasăre sau porc la tavă sau pe grătar. Iar cimbrul verde este condimentul perfect pentru mâncărurile de fasole verde.

Coriandrul

Coriandru poate fi găsit atât în varianta proaspătă, cât și uscat. Are o aromă puternică de citrice, fiind ușor piperat. În combinație cu oregano uscat, este ideal pentru carnea de porc. Este folosit în special în bucătăria indiană, cubaneză și mexicană.

Curcuma (Turmericul)

Curcuma este de culoare portocaliu închis, cu un gust amar, ușor picant. Este folosită în multe pulberi de curry, pentru culoare și gust. De asemenea, poate fi adăugată la supe și tocănițe, pentru a obține o culoare mai puternică.