contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trei Ani De Blog Si Un Tort Dobos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In data de 5 aprilie sunt trei ani de cand sunt blogareasa. Aceasta zi coincide si cu ziua Milenei. Deci am facut repede un tortulet bun. 
Va  multumesc tuturor celor ce ma vizitati si va astept cu drag sa mai treceti pe la mine in casuta mea virtuala.

Pentru foi : 6 oua ,6 lg zahar ,7 lg faina
Se separa ouale .Albusurile se bat bine de tot,se pune pe rand cate o lingura plina cu zahar batand bine dupa fiecare.Dupa ce se incorporeaza tot zaharul ,se pun galbenusurile ,se amesteca ,apoi faina cernuta usor cu lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toata.
Am facut 3 foi pe care le-am taiat in doua. Am dat la cuptor timp de 10 minute fiecare foaie .
Crema :
4 oua ,200 gr zahar,o lingura cacao ,250 gr unt sau margarina.
Ouale intregi se amesteca cu zaharul cateva minute ,apoi se pun pe baie de abur si se amesteca pana incepe sa se ingroase. Se ia deoparte si se lasa pana se raceste,am mai amestecat din cand in cand.
Untul sau margarina,eu am folosit margarina rama,lasata la temperatura camerei ca sa fie destul de moale , se amesteca cu crema, adaugam si o lingura de cacao in compozitie . O foaie de blat se lasa deoparte si restul se umplu cu crema .Se imparte crema in 6.
Se fac 4 umpluturi ,iar din cele doua se unge tortul deasupra si pe lateral .Se mai pot pune si cateva moturi pe care se sprijina fiecare felie cu caramel.
Foaia de blat ramasa se pune pe o tava si se imparte in cate bucati puteti,apoi se pune peste ea un caramel facut din :200g zahar ,2 lg unt si 2 lg zeama de lamaie.
Zaharul se pune in cratita si se caramelizeaza usor ,se adauga untul si zeama de lamaie si se amesteca pana se topeste caramelul ,se toarna peste foi si se lasa sa se raceasca.
Cu un cutit trecut prin apa fierbinte se despart fasiile cu caramel si se pun deasupra pe tort.