contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Trigoane Cu Seminte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta RETETA-SAATEN ECKEN am preluat-o de pe acest Blog Blog~ DER BROTDOC si cum am constatat NU a fost o greseala.Dimpotriva, piinicile sint minunate!
Dupa cum descrie proprietarul retetei, aceste piinici sint asemenatoare cu cele pe care le gaseste de cumparat la un magazin din aproperea locuintei.
Ceva asemenator se gaseste si la noi, dar 1 buc. costa 1,99€.
Asa ca, de acum incolo nu mai dau banii in vint ci mai bine platesc curentul electric si pap piinici la fel de gustoase si cu siguranta “sanatoase” deoarece stiu ce este in ele.
Auf diesem Weg möchte ich mich bei Björn ~ Der Brotdoc-bedanken, für diese wünderbare Rezept!!!
DANKE BJÖRN!
INGREDIENTE MAiA:
- 40 g faina de griu pt. brutarie
- 40 g apa
- 4 g drojdie naturala
MOD PREPARARE:
Ingredientele de mai sus se amesteca si se lasa la fermentat ca.12 ore.
INGREDIENTE SEMINTE:
- 150g seminte(floarea soarelui, bostan, susan…fiecare ce are sau dporeste)
- 150g apa fierbinte
MOD PREPARARE:
Semintele se prajesc, dupa care li-se adoga apa si se lasa ca. 3-4 ore la odihnit.Eventual surplusul de apa, se scurge.(eu am preparat semintele odata cu maiaua si nu am avut surplus de apa)
INGREDIENTE ALUAT :
- 860g faina de griu pt. brutarie
- 100g faina integrala de griu(eu am pus de secara)
- 480g apa
- 84 g maia
- 100g lapte
- 300g seminte inmuiate
- 20g drojdie organica sau 10-15g drojdie proaspata(eu am folosit doar 5 g de drojdie proaspata)
- 20g sare
- 30g sirop de artar ( eu am pus malț de orz, dar merge la fel de bine mire de albine…)
- 30g unt(eu am pus untura)
(- 20g lecitina, cica face miezul mai poros.Din pacate eu nu am asa ceva)
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele de mai sus se malaxeaza/framinta bine pina cind aluatul devine elastic, dupa care se adaoga semintele si odata cu ele intra in aluat si umeditatea din ele si aluatul devine mai moale.
Aluatul se pune la dospit prima data pentru 60 min. dupa care se intinde si impacheteaza , dupa 30 min. la fel se intinde si impacheteaza si se lasa ca.120 min. sa dospeasca , de preferinta intr-un recipent dreptunghiular, pina cind volumul s-a duplicat sau triplat..
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru infainata, se presara cu faina si cu degetele se intinde in asa del incit sa obtinem un un patrat.Acesta se imparte la rindul lui in 9 patrate, iar acestea se impart fiecare pe diagonala, in acest fel obtinem triunghiuri.
Fiecare triunghi se umeszeste putin(eu am amestecat ceva albus de ou cu apa) si cu partea umezita se tavalesc in seminte ne-prajite.
Pentru ultima dospire, trigoanele se aseaza cu semintele in jos pt. 60 min.Dupa care se aseaza pe tava de copt cu semintele deasupra si se coc la 240°C. cu mult abur.
Piinicile trebuie sa se coaca ca. 15 min. la temp constata cu abur, dupa care se deschind scurt usa cuptorului pentru a scoate aburul si inca 5 min. se coc mai departe.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss