contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Unt De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cum de am uitat de reteta asta.. dar s-a ratacit prin calculator! :) Nu este chiar la indemana tuturor, dar am zis sa o postez, ca doar na.. cum mie mi-a fost de folos, poate folosi si altcuiva.


Ingrediente:
cca 300-400 ml „caimac”  de lapte crud
200 ml apa
1 pet de 2,5 litri


Laptele muls si nefiert se pune intr-o oala si se lasa 12 ore. 
Dupa acest interval se aduna „caimacul” format, si se pune intr-un borcan, care va sta la frigider pana la pregatirea untului.
Caimacul adunat in cateva zile, se pune intr-o sticla de plastic curata impreuna cu cca 200-300 ml apa. Se pune dopul pet-ului si se „bate” in pozitie orizontala, de la stanga la dreapta si invers, cca 1 ora. Bine ar fi sa aveti ceva de vazut la tv.. ca sa treaca timpul :) In cazul meu „Anatomia lui Grey” :P
In acest rastimp veti observa cum se separa straturile, iar untul incepe sa se adune.
Cand zerul a ramas curat (sau aproape curat, depinde de rabdarea fiecaruia), se pune compozitia din sticla intr-o sita deasa, se lasa putin sa se scurga, apoi se aseaza intr-un vas ptr frigider.
Si.. gata untul!!
 Va invit la biscuiti cu unt si miere! :)