contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Clujasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

                      dupa reteta lui Radu Anton Roman
"Miroase de te inebuneste!E inconfundabila,culorile stinse,straturile de carne,pana si felul in care sta lingura rezemata de un bulgare auriu de varza,totul se repeta,identic,de decenii."
1 varza dulce 
4-5 linguri ulei
1 pahar orez
1 kg carne tocata de porc
1 ceapa
sare
piper
1 ceasca mare cu smantana
Se toaca ceapa,se inabuse in 2 linguri de ulei (cu putina apa),se adauga carnea -se mai pune putina sare;
Varza se spala,curata,se toaca,se pune la calit in putin ulei;se stinge cu o ceasca de apa fierbinte;
Orezul se-nfloreste in apa calda putin sarata;
Cand carnea s-a muiat bine,se amesteca cu orezul si cateva linguri de smantana,se potrivete de sare si piper;
Se unge un vas cu ulei si se scalda-n smantana;
Se aseaza: strat de varza,smantana,strat de carne cu orez,varza,smantana,carne cu orez;ultimul strat e de varza si smantana (eu-deasupra am ras 100 g cascaval)

Se da la cuptor aprox.40 min:

"Cer fericit si increzator o farfurie cu varza "a la Cluj",de parca as cere secretul,leacul suprem pentru tinerete fara batranete"