contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Gratinata Cu Carne Tocata Si Carnati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Dupa ce-am facut-doar pentru mustaciosi!!- Varza calita cu carnati, am pus ochii si pe aceasta reteta din aceiasi revista Click!Pofta Buna! Nr.1/2013.
 O nebunie a fost si aceasta reteta si vi-o recomand cu caldura! ;-)



Dificultate: medie
Pregatire:20
Coacere: 1h
Portii: 4
Ingrediente:
o punga de orez-125g,
500g carne tocata de vita,
1kg varza murata,
200g carnati de casa afumati,
200g pastrama de porc,
200ml smantana,
3 oua,
1 lingurita de Chili pul biber Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi,
1 lingurita cimbru maruntit Kotanyi.
Mod de preparare:
Am folosit o punguta de orez prefiert de 125g -se gasesc cutii cu cate 2 sau 4 pungute, depinde de firma-dar daca nu aveti, puteti folosi o cana de orez. Spalati orezul, scurgeti-l si fierbeti-l cu doua cani de apa. Lasati-l sa se raceasca, dupa care il amestecati cu carnea tocata.
Eu am fiert punguta de orez in apa pentru 8 minute, apoi, dupa ce s-a racit l-am amestecat cu carnea.
Condimentati cu sare si piper, usturoi granulat si cimbru maruntit, dupa gust.

Spalati varza murata, stoarceti-o de zeama, dupa care tocati-o fideluta.
Eu am cumparat varza murata gata tocata de la Auchan, de la standul cu muraturi ;-)
Intr-un vas de ceramica sau yena pentru cuptor, uns cu unt sau ulei, puneti jumatate din cantitatea de varza, jumatate din carnati taiati felii si pastrama.

apoi intindeti amestecul de carne tocata cu orez

 si acoperiti cu varza ramasa. Deasupra asezati restul de carnati si pastrama.

Bateti ouale cu smantana, cu chili pul biber de la Kotanyi,  si sare, dupa gust.

Torni amestecul peste ingredientele din vas
 si-l introduci in cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade C pentru o ora.
Si gata scos din cuptor!!

Si cu ajutorul unui pahar pe care l-am uns in interior cu ulei, am decupat cateva turnulete, pe care le-am servit cu smantana si sos de chili, totul presarat cu cimbru.

Ce nebunie a fost!!!

Nimeni nu s-a putut abtine :P

Neaparat sa o incercati ;-)