contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Avem nevoie de: 

2 vinete 
1 ou
100 gr. sunca presata
100 gr. cascaval ras
o ceapa potrivita
ulei
sare
piper
patrunjel, marar

Mod de preparare:

Pentru inceput spalam vinetele, le taiem in jumatate pe lungime, le presaram cu sare si le lasam o jumatate de ora.
Vinetele se spala de sare si se pun la fiert 10 minute intr-o oala incapatoare. Le lasam deoparte sa se scurga de apa.
Intre timp,se  toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. 
Se scoate miezul vinetelor cu o lingurita, se toaca marunt si se adauga la calit cepei. Cand s-a inmuiat sunt gata, si  le lasam sa se raceasca putin.
Amestecam, sunca presata taiata marunt, ouale batute, patrunjelul si mararul tocate, jumatate din cantitatea totala de cascaval si amestecul de miez de vinete cu ceapa si condimentam cu sare si piper.
Cu aceasta umplutura, umplem barcutele de vinete, le punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. deasupra presaram restul de cascaval. Bagam la cuptorul incins pana se rumeneste frumos.