contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vino, Mamă, Să Mă Vezi!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Da, da, ar fi cazul să fiu lăudată de mama și de lumea întreagă: am gătit și am mâncat cu poftă Fasole Verde! Pentru cei care au deschis televizorul mai târziu trebuie menționat că fasolea verde, alături de mai Verdele Împărat, Spanacul, au fost chinurile copilăriei mele și ale tinereții mamei. Refuzam cu îndârjire să mănânc așa ceva, aș fi făcut orice să nu mai văd în veci pe masă asemenea verzituri.


Anii au trecut, m-am mai destupat și eu la minte și uite unde am ajuns. Bine, am fost și de data asta împinsă de la spate de Brăduț, care, pentru prima oară de când îl cunosc și îi gătesc (3 ani în curând, mulțumim, asemenea) a făcut ochii mari la ceva verde și sănătos și a zis îmi faci, te rog, îmi faci? Îți fac, că nu pot să dau cu piciorul unei asemenea ocazii.

Și am făcut. O amintire vagă îmi spunea că trebuie să aibă ceva usturoi prin ea, Brăduț mi-a confirmat și am purces. Am opărit fasolea în apă fierbinte - câteva minute, până a început să-ți schimbe un pic culoarea. Între timp am curățat cățeii de usturoi, i-am strivit și i-am călit într-o lingură de ulei. Odată fasolea opărită am adăugat-o în cratița cu usturoiul, am procopsit totul cu două pahare de apă și am dosit cu un capac. Au stat așa 20 de minute, m-am uitat sub capac de vreo două ori să verific nivelul apei - mi-era să nu se ardă totul și povestea să aibă un final nefericit. Nu a pățit nimeni nimic, fasolea verde a ieșit foarte bună și am mâncat amândoi cu două guri (da, mami, citești bine). Ah, i-am pus și trei roșii decojite, tăiate cubulețe și, bineînțeles, sare.

PS: am cumpărat 1kg de fasole, din care am folosit 1/3 pentru cele două porții. Restul de păstăi, curățate de codițe, spălate bine și stoarse de apă au luat calea congelatorului. M-am documentat înainte - legumele congelate proaspete îți păstrează calitățile, secretul e să nu le adaugi absolut nimic (conservanți, adică).