contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Zucchini... What Else?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu toate ca si ai mei manînca dovlecei în toate formele si felurile, dau semne ca s-au cam saturat. Mai ales fiica-mea. Sotul înca îi tolereaza. Daca îi este foame, nu are pretentii. Eu? Dovlecei? No problem! Invizibili, grilati, salata, mousse, marinati, umpluti, în paste, lasagne, supa crema, supa picanta... nu conteaza cum, pe mine nu ma plictisesc. Nu au cum, îi iubesc la maxim :D



Ingrediente:
  • 3 dovlecei marisori/ cei folositi de mine aveau între 28-30 cm
  • 400 g carne macinata (vita 70% + porc 30%)
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 fire usturoi verde, tocat grob
  • 8-10 frunze busuioc proaspat, tocate grob
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, chili
  • 4-5 rosioare cherry (optional)

Starletele - din productie proprie
(ca de altfel si rosioarele cherry, ceapa, usturoiul si busuiocul).

Se spala dovleceii, li se îndeparteaza capetele si se taie în bucati de 5-6 cm.
Se scoate o parte din pulpa, lasînd cam 1 cm pe fund, si se sareaza.

Se pregateste umplutura. Se toaca ceapa si usturoiul si se rumeneste timp de 2-3 minute pe foc domol în putin ulei de masline. 
Se adauga carnea macinata si se lasa pe foc pîna scade zeama lasata.

Se adauga pulpa. Se amesteca cînd si cînd, pîna bucatile de dovlecei se înmoaie.
Se condimenteaza dupa gust si se adauga verdeata, se amesteca bine apoi se lasa putin la racorit.

Se aseaza bucatile de dovlecei pe o tava de fonta sau un alt vas termorezistent si antiaderent daca posibil, daca nu, folositi hîrtie de copt, sau folositi un vas uns cu putin ulei.

Eu am asezat cîte o felioara de rosii cherry deasupra.
Se da tava în cuptorul fixat la 200°C si se lasa pîna se rumenesc deasupra, 
iar dovleceii se înmoaie putin. Mie îmi plac mai crocanti.

Noi i-am servit asa cum se vede, cu cîte un colt de pîine de casa. 
Potrivesc bine si cu cartofi piure, orez natur sau chiar si pe lînga niste paste.
Pecorino romano sau parmigiano reggiano, razuit fin deasupra... mmm!

Pofta buna si o duminica frumoasa va doresc... din ploioasa Bavarie!