contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Fructe Deshidratate: Goji, Agrise, Merisoare, Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Retete simple si delicoase pentru intreaga familie..da, si despre asta este Fraiche-Bistro, blogul culinar cu retete ilustrate. Cam avem putin timp la dispozitie numai la gatit nu ne gandim, dar va asigur ca un deliciu usor este o incantare mereu pentru cei dragi.
Va provoc sa testati aceasta reteta de chec cu fructe deshidratate. Am ales fructe rosii, in marea lor majoritate, dulci si acrisoare: goji, merisoare, agrise si stafide. Recunoscute si pentru efectele benefice asupra sanatatii, fructele deshidratate sunt si o alegere potrivita pentru diversificarea retetelor.
Pentru un chec am avut nevoie de:
- 200 grame zahar;
- 150 grame margarina la temperatura camerei, nu de la frigider;
- 3 oua;
- 250 grame faina;
- 1 plic praf de copt;
- 1 praf de sare;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie;
- 6 linguri de lapte;
- fructe deshidratate: stafide, merisoare, agrise, goji. Cantitatea v-o alegeti voi :)
In primul rand va propun sa inmuiati fructele in cateva linguri de cognac timp de 10-15 minute. De asemenea, amestecati faina cu praful de copt si praful de sare.
Frecati bine zaharul cu margarina, pana devine ca o spuma. Adaugati cate un ou si omogenizati (ouale le adaugati pe rand si omogenizati compozitia, nu toate o data).

Preincalziti cuptorul la o temperatura medie.
Dupa ce ati omogenizat ouale, adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecati bine compozitia, sa nu ramana cocoloase. Turnati laptele si zeama de la o jumatate de lamaie. Le-am pus ca sa se inmoaie putin compozitia. Am ales si lamaie ca rezultatul sa aiba si aroma de lamaie :)
Am adaugat fructele si coaja de lamaie si am omogenizat cu o lingura de lemn, cu miscari usoare.

Ungeti tava cu unt/margarina si tapetati-o cu faina. Turnati compozitia in forma si introduceti la cuptor pentru aproximativ o ora la temperatura medie. Puteti face din cand in cand testul scobitorii sa va asigurati daca este facut.. Daca temperatura este mare se va arde deasupra si la interior va fi crud checul. Spre final, daca vi se pare ca este facut deasupra si in interior nu dati focul mai mic si mai lasati la cuptor cateva minute. Va avea timp sa se patrunda, dar nu se va arde.

Si rezultatul este uimitor de delicios :) Sper ca imaginea sa va convinga sa incercati reteta! Va pup!