contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

121 De Ani De La Moartea Marelui Poet National Mihai Eminescu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Mihai Eminescu (Mihail Eminovici ) s-a nascut  la data de 15 ianuarie 1850 la Ipotesti - Botosani si a parasit aceasta lume mult prea devreme in  data de 15 iunie 1889 in Bucureşti. Mihai Eminescu a fost poet, prozator, jurnalist , chiar om politic si a fost  si este considerat de cititorii romani şi de critica literara dupa moartea acestuia drept cel mai mare poet national  si caracterizat ca fiind un geniu. Eminescu a  activat  in societatea literara Junimea,  a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator. A publicat primul sau poem  la varsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat la studii  la Viena.
A influentat toata literatura ce i-a urmat de la traditionalisti,la marii scriitori ai modernismului, neomodernismului romanesc si a folosit in poezia sa influente din folclor,crestinism,opera lui Shakespeare,mai ales ca asemanarile dintre cei doi sunt diverse sip e mai multe niveluri de interpretare.
Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume la numar, aproximativ 14.000 de file, au fost daruite Academiei Romane de Titu Maiorescu, in şedinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în 3 februarie 1889 la spitalul Marcuta din Bucuresti si apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas,iar in data de 15 iunie 1889, in jurul orei 4,oo dimineaţa, inima poetului a incetat sa mai bata in sanatoriul doctorului Sutu. Eminescu a fost inmormantat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din Bucuresti si a  fost ales post-mortem in data de 28 octombrie 1948 membru al Academiei Romane.
Eminescu nu poate fi uitat,iar spiritul eminescian ar trebui sa existe in fiecare dintre noi!!!


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com