contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

2 Ani Blog!!!!!!!la Multi Ani Mie Si Un Paste Fericit Voua:)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Well, stateam ieri si ma gandeam ca indata ar trebui sa fie ziua blogului meu!Dar de fapt indata era chiar azi.:)..
M-a prins pe nepregatite noroc ca a cazut o data cu Sfintele Pasti si am cu ce sa va servesc.
Dar inainte va pun niste muzica sa fie atmosfera mai placuta
Dupa care va servesc cu o felie de cozonac cu mac si nuca facut din ingrediente de tara:),
101_1937-horz-vert
si cu o felie de pasca plinnaaaa de branza...
101_1941
(reteta de cozonac si pasca gasiti aici)
si stati ca va mai servesc si cu o o bucata de prajitura Kinder pingui
101_1944
Kinder Pinguin
Initial am vrut sa il fac clasic cu 2 blaturi dar nu stiu ce s-a intamplat de nu a crescut cum trebuie:-??
Blatul:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri apa
2 linguri cacao
1 praf de copt
Crema:
700 ml frisca lichida
2 linguri miere
2 intaritor frisca
esenta de vanilie
Glazura:
120 g ciocolata
70 g unt
2 linguri ulei
2 linguri apa
Mod de preparare:
Blatul:
Batem galbenusurile cu zahar.
Adaugam apa, uleiul si batem incontinuare.
Adaugam si faina amestecata cu cacaco si praful de copt.
Albusurile le batem separat cu un varf de sare.Le incorporam incet in aluat amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.Putem in tava si coacem aproximativ 30 min.
Glazura
Topim toate ingredientele si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema
Intre timp facem crema:
Batem frisca bat.Adaugam cele 2 plicutulete de intaritor, batem min 1 min, adaugam si restul de ingrediente si mixam in continuare.
Ansamblare
Peste blatul racit se pune jumatate din cantitate de crema, adaugam si glazura la temperatura camerei si dam la congelator pentru cateva minunte pana se intareste glazura.
Adaugam si restul de crema.
Si radem putina ciocolata si coaja de lamaie desupra.
Si daca toate astea nu va plac asteptati pana saptamana viitoare cand am sa va servesc cu un tort raw:D.Ca tre sa simt si eu bucuria a celor 2 anisori in bloggosfera!Dar pana atunci..va doresc un Paste fericit!

Va pup!Si aveti grija de voi.