contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

4 Alimente Care Previn Raceala Si Gripa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu una raceasc doar din an in Paste. Si iacata cand ma laudam cu sistemul meu imunitar imbatabil, ca raceala m-a lovit si pe mine. Sincer nu prea imi explic, insa este clar ca o mana de ajutor trebuie sa ii dau. Asa ca, m-am gandit ca pentru cateva clipe sa dau pastilele pe alimente, care sa-mi redea vigoarea pe care racela a rapit-o. Iata ce v-ar putea ajuta si pe voi, in caz ca raciti.

1. Iaurtul

Ce-mi place la iaurt este consistenta lui. Il ador, ce sa mai. Este moale, pufos, mai ceva ca o prajiturica. Are proteine, caramizile unei organism sanatos, probioti, adica bacterii benefice digestiei si stimuleaza sistemul imunitar. Alegeti iaurt cu probioti, fara prea multe grasimi daca tineti la sileuta si musai fara fructe, multe din cele ce se vor a fi cu aroma de fructe au coloranti.

2. Semintele de floarea-soarelui

Nu sunt microbista, insa in pauza de la film, mai rontaiesc cateva semine de floarea-soarelui. Si vorba aceea:”o samanta nu vine niciodata singura”. :) Au omega 6, calciu si stimuleaza metabolismul. Deci, adaugati si cateva seminte ca si gustare.

3. Ardeiul iute

Pe-asta il uram pana mai ieri, din simplu motiv ca papilele mele gustative explodau, la propriu, dupa contactul cu neastamparatul asta mic si rosu. Servit cu o ciorba fierbinte, cum mai este traditia la romani, ardeiul rosu este benefic sistemului imunitar, il intareste, prevenind raceala si gripa, iar cresterea circulatiei sanguine, ca si  efect al consumului, o resimtim prin senzatia aceea de caldura. Ne inrosim si ne este cald, de aceea este indicat, impeuna cu ghimbirul, hreanul, usturoiul, ceapa, sa se consume in perioada rece.

4. Citricele

Stiu ca multi dintre voi stiti ca, aceste fructe previn gripa si raceala gratie vitaminei C (a se consuma zi de zi 2 mg de vitamina C). Dar, mai putini stiti probabil ca, ele au cea mai mare cantitate de acid ascorbic, vitamina C, si ca, de exemplu, una-doua portocale pe timp de iarna timp gripa si raceala departe.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com