contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cea de-a patra ediţie a evenimentului Grill Champions Tour s-a desfăşurat pentru întâia dată în afara Bucureştiului. Organizat, ca întotdeauna, de Grill Society, această ediţie s-a bucurat de sprijinul companiilor Delaco, Corcova Roy & Dâmboviceanu, campinggrill.ro şi al hotelului Reghina Blue, din Timişoara.


A fost un adevărat Winter Grilling, căci sâmbătă, 8 decembrie 2012, a nins abundent. Dacă nu ar fi fost şi vânt, aş fi putut spune că a nins ca în poveşti. Acest lucru a îngreunat adunarea oaspeţilor, dar a şi dat evenimentului o autentică notă de iarnă.

Sarcina mea de amfitrion şi prezentator a fost nu doar plăcută ci şi uşoară. Am stat la adăpost, în interior, cu un pahar de vin în mână, prezentând evenimentul, protagoniştii şi colaboratorii şi discutând cu cei prezenţi.


Greul a fost dus de cei doi campioni ai grill-urilor, Camillo Tomanek şi Marco Greulich. Am gătit şi eu în această vară, pe călduri infernale şi în plin soare, de asemenea în februarie, în frig şi ninsoare, aşa că ştiu bine ce efort au depus cei doi invitaţi de onoare ai evenimentului.

Cu toate condiţiile grele, bucatele au ieşit excepţional, dovedind încă o dată nu doar buna alegere a celor doi campioni ai grill-ingului, ci şi calitatea şi versatilitatea grill-urilor Big Green Egg şi a celor de la OutdoorChef. Nu este la îndemâna grătarelor obişnuite din curţile noastre ca, pe viscol, frig şi ninsoare, să-ţi ofere posibilitatea de a găti un asemenea meniu, atât de variat.


Aş vrea să fac o scurtă trecere în revistă a acestuia: curcan gătit întreg, înfipt într-o cutie de bere, gătit la foc lent, timp de câteva ore, excepţional de fraged şi de gustos, aromatizat cu aburii berii; aripioare de pui asezonate cu amestecul “Pig Wing” al lui Marco Greulich; chiftele învelite în bacon, servite cu un sos picant; muşchiuleţ de porc aromatizat cu cimbru, învelit în bacon şi servit cu sosul meu, “dulce-de-iute”, care s-a bucurat de un succes enorm; piept de raţă gătit pe placă de cedru înmuiată în vin roşu; ciuperci umplute cu brânză Bergader de la Delaco; terină umplută cu brânză Bergader de la Delaco; mere coapte cu fulgi de migdale. Toate delicioase, gătite corect şi prezentate apetisant.



Bucatele au fost stropite cu vinurile oferite de Corcova: Muscat Ottonel vinificat în sec, asamblaj de Chardonnay şi Muscat Ottonel, un asamblaj de Cabernet Sauvignon şi Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Syrah, toate prezentate şi servite de reprezentantul firmei Corcova Roy & Dâmboviceanu, Robert Marshall, un englez care vorbeşte bine româneşte şi care este îndrăgostit de ţara noastră unde, deja, a “bifat” cel de-al cincilea an de prezenţă.


Cred că evenimentul a ieşit foarte bine, iar vremea burzuluită a adăugat o notă de spectaculozitate. Puteţi vedea din fotografii cât de interesantă şi chiar frumoasă a fost atmosfera.


Manifestul promovat de campinggrill.ro, cel al unei noi culturi a gătitului în aer liber, cu bucate de calitate, deosebite şi mult mai variate decât obişnuitele cefe de porc şi mititei, asociate cu vinuri bune şi cu meseni interesanţi, pasionaţi de mâncare, curioşi şi dornici să-şi împărtăşească experienţele pare să prindă. Campinggrill.ro poate pune la dispoziţia pasionaţilor de grătar şi grilling nu doar echipamentele, dar şi o gamă largă de accesorii, sosuri şi amestecuri de mirodenii, reţete şi toate informaţiile necesare.



M-am bucurat mult de reîntâlnirea cu Marco şi Camillo, două persoane extrem de simpatice, optimiste şi tonice, dar şi de cea cu Diana şi Cristian Borod, cel pe care îl cunoaşteţi ca Bucătar Maniac, ca şi de faptul că am putut întâlni, în sfârşit, în carne şi oase câţiva prieteni de pe FaceBook. Salutări Liana şi Daiana!


Nu ştiu deocamdată unde va avea loc următoarea ediţie a Grill Champions Tour, cea de primăvară, dar voi fi neapărat prezent, căci de fiecare dată (la Timişoara a fost cea de-a treia ediţie la care am participat) am plecat de la acest eveniment încântat şi optimist.

Nota:
Mulţumiri lui Victor Arsene, pentru excelentele sale fotografii.