contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Albinita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 




Ingrediente
Foi
  • 420 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr miere
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 80 gr gris
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri miere

Pentru umplut 250 gr dulceata acrisoara, iar pentru ornat, zahar pudra.

Foile

Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijloc si se adauga restul ingredientelor. Se framanta pana devine un aluat.



Se imparte in patru si se fac patru foi pe dosul tavii.
Se coc in cuptor la 180 grade timp de 10-12 minute. Se scot si se pun pe o suprafata plana sa ramana drepte.

Crema

Se fierbe lapte impreuna cu zaharul iar cand incepe sa fiarba se adauga grisul treptat amestecand continu. Se adauga mierea si esenta de vanilie. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.


Intre timp untul se freaca spuma pana isi schimba culoarea. Cand grisul s-a racit se amesteca cu untul pana devine o crema omogena.
Montare
Se pune prima foaie peste care se pune jumatate din crema preparata. Se pune a doua foaie peste care se pune dulceata acrisoara. Eu am pus de zmeura cu zmeura intreaga.

Se pune a treia foaie peste care se pune a doua jumatate de crema , se niveleza bine apoi se pune ultima foaie care se pudreaz cu zahar.

Se lasa prajitura pana a doua zi sa se inmoaie la loc racoros .


Articol recomandat de al3xandra-miches.blogspot.com