contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Alimentatie Sanatoasa Pentru Copiii Cu Epilepsie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Azi vreau sa va povestesc cateva vorbe despre un proiect special al Asociatiei pentru Dravet si alte Epilepsii Rare, pentru care incearca sa stranga fonduri la Swimathon, pe 12 iulie 2014.

Mamele care au pus bazele acestei asociatii, impreuna cu nutritionistul Cristian Margarit, vor sa popularizeze beneficiile dietei ketogenice la pacientii cu epilepsie.
Una dintre mame si presedinta asociatiei, Adela Chirica, povesteste: „Am renăscut amândoi şi ştiu că miracolul nostru se numeşte dieta ketogenică. Şi, pentru că eu mi-am recăpătat copilul datorită dietei, îmi doresc ca fiecare părinte greu încercat să aibă această şansă” (sursa)


Dieta ketogenică este un tratament alternativ recunoscut pentru epilepsie. Cu toate acestea, puțină lume o cunoaște și foarte puțină lume o urmează. Dieta poate avea ca efect reducerea crizelor, dar și îmbunătățirea calității vieții sub mai multe aspecte – cogniție, comportament, formă fizică. Proiectul “Alimentație sănătoasă pentru copiii cu epilepsie” își propune să prezinte dieta ketogenică părinților copiilor cu epilepsie, explicată de nutriționistul Cristian Mărgărit, cu exemple de surse de proveniență a ingredientelor, de meniuri zilnice și ilustrată cu fotografii apetisante.
Pentru aceasta, Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, împreună cu nutriționistul Cristian Mărgărit, și-a propus publicarea unei cărți de rețete pentru copiii cu epilepsie, precum și organizarea unei serii de seminarii de nutriție și de ateliere de gătit, în cadrul centrului de zi “Există Speranță”.
Mai multe detalii despre proiectele Asociatiei Dravet, gasiti aici.
Eu va recomand sa ii sustineti, sa le urmariti proiectele (va garantez ca aceste mame fac minuni!) si sa dati vestea mai departe, sa ajunga la parintii care au nevoie de aceste informatii si au nevoie de o asociatie care sa le fie sprijin.