contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Andreiutu Si Petrut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Doi ani, doua luni si doua zile, asta este diferenta de varsta intre Andrei si Petrut. Luni a avut loc marea intalnire, mi-era tare dor de tontonelul meu si abia am asteptat sa-l vad. A venit cu mama impreuna (ai mei locuiesc la un sfert de ora de noi). Mi s-a parut ca brusc e mult mai mare decat il stiam eu, altfel la fel de vioi si de neoprit ca intotdeauna. Umbla cu un maimutoi de plus in mana si-l arunca aproape incontinuu in sus (cu progrese evidente, din ce in ce mai sus)  si striga "Cadieeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!" Ne-am pus pe gadilat si pe pupat. Apoi s-a trezit si Petrut. Andrei tocmai dadea o tura pe hol cand auzi bahaitul de iedut al lui Petru si se opri nitel mirat.
- Ia sa vedem noi ce e acolo...
L-am dus in camera lui bebe mic si l-am saltat in brate (iubi, nu eu). L-a vazut pe bebe, a zambit larg dar inainte de a mai apuca sa facem orice altceva - fatalitate! i-au cazut ochii pe caruselul muzical al lui frate-sau. Dupa asta, ziceai ca a innebunit. Toaind ca o caprita neagra, incerca prin orice mijloace sa ajunga la carusel si sa-l balangane (caci  e obsedat de orice chestie atarnatoare).  Andreiutu este o intruchipare vie a ce inseamna perseverenta, cu alte cuvinte, tot restul serii a trebuit sa recurgem la tot felul de stratageme ca sa-i indepartam atentia de la obiectul atentiei sale: caruselul cantacios.  Cam asa se incheie episodul: prima intalnire intre Andrei si Petrut.:)
Se face o saptamana de cand l-am dus pe Andreiut la mama. Am facut-o chiar miercurea trecuta, presimteam ca se apropie nasterea si n-am vrut sa resimta agitatia  momentului. Cred ca a fost o decizie buna, toata noaptea am avut dureri pe care incercam sa le combat, invartindu-ma de nebuna prin toata casa  iar dimineata ele s-au intetit, asa ca ne-am grabit la spital  (care e la vreo 10 minute de noi), am ajuns la opt dimineata, la 10:25, se nastea Petrut - dar despre asta alta data.
Nu stiu din ce motiv, nu e voie sa vii in vizita la maternitate cu copii, asa ca a trebuit sa-mi pun pofta in cui in a-l vedea pe Andrei. Acum sta inca la mama, mi-e foarte dor de el dar sunt constienta ca nu-i pot face fata deocamdata. Ii sun pe ai mei si de doua trei ori pe zi (plus ca vin zilnic pe la mine) ca sa-mi povesteasca ce mai face. In rest, fac eforturi sa ma recuperez, mananc sanatos ca sa aiba bebe lapte, ma dusez de cinci-sase ori pe zi, mai si dorm, noaptea bebe da trezirea cam de doua ori. In cea mai mare parte a timpului, misc; incet, ruginita din toate incheieturile, imi fac de lucru dintr-o parte in alta, asta e cea mai rapida cale de recuperare: somnul si sa misti, sa nu stai pe loc. Abia astept sa ma vad pusa pe picioare cat sa-i fac fata si lui Andreiut si lui Petrut. Sper sa se intample cat mai curand.


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com