contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aranjarea Tortului Fara Glazura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Indicatii in Aranjarea   tortului   fara  glazura

O metoda simpla de aranjat tortul este urmatoarea: se unge lateral sl deasupra cu aceeasi crema cu care s-a umplut, cca 1/2 din crema pastrîndu-se in acest scop; crema se netezeste cu lama cutitului si se baloteaza (acopera) numai cu nuca macinata sau cu nuga macinata (v. „Nuga sau grilaj“), sau cu nuca amestecata cu pesmet din biscuiti rasi, aruncând nuca cu lama unui cutit, de jos în sus, pâna când se acopera toata suprafata laterala.
Marginea, de sus a tortului (circumferinta) se împarte, dupa ochi, în sferturi si se fac semne cu o scobitoare, apoi, fiecare sfert, în 2—3 parti egale. Tot cu scobitoarea se unesc doua puncte alaturate prin semicercuri sau triunghiuri, îndreptate spre mijlocul tortului, pîna la distanta de 3—4 cm de marginea;blatului, obtinîndu-se o ghirlanda care se va balota cu nuca, presarata cu vîrful cutitului.
Mai ramîne o suprafata mica pentru ornat. Se freaca 50 g, unt, fara zahar, pîna cînd se moaie bine, împreuna cu un vîrf de lingurita cu; cacao cernuta. Crema se pune într-un cornet de hîrtie, taiat la vîrf în forma de stea. Se. traseaza linii subtiri în jurul ghirlandei; se preseaza untul din cornet si se misca vîrful cornetului, cu mîna, stînga-dreapta sau înainte-înapoi, în timp ce se executa linia, ca aceasta sa iasa ondulata, ca si prin spritul crestat, în rest, se orneaza dupa imaginatie: cu linii drepte si subtiri sau cu mici: rozete, prin simpla apasare pe cornetul tinut în pozitie verticala.
Tortul, astfel aranjat, se introduce în frigider, unde se lasa 2—3 ore, ca sa se întareasca crema.

Articol recomandat de retete-prajituri.net