contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ardei Umpluti Cu Carne De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Uleiuri presate la rece, 100% naturale, puteti cumpara de aici: http://www.2e-prod.ro/produse/

Ingrediente:

- 1 kg carne de pui, de preferat pulpe dezosate
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 kg ardei gras (11-12 bc )
- 100 g orez, eu am folosit de la Divella, o minunatie
- 1 leg patrunjel
- 1 leg marar
- 2 galbenusuri de ou
- 100 ml suc de rosii
concentrat de legume (optional)
- 2 lg de gris
- sare si piper dupa gust
- 1 lgt de cimbru
- cateva frunzulite de busuioc
- piper macinat
- 2 rosii bine coapte
- 3 lg ulei


Preparare:

Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs . Ne ocupam si de ardei , pe care-i spalam , le indepartam cotoarele , semintele si nervurile interne si-i lasam la scurs si pe ei .



Intr-un bol amestecam carnea aromata cu ceapa , morcovul , orezul , galbenusurile de ou , grisul si sucul de rosii , pana la omogenizarea completa .




Cu aceasta compozitie umplem ardeii , iar din rosii taiem felii si punem capacele ardeilor . Cu putin ulei ungem cratita in care vor fi asezati ardeii , copletam cu apa calda si adaugam suc de rosii , daca dorim culoare-n vasul de fierbere . Dam la foc mic vasul cu ardei si lasam sa fiarba bine de tot (eu ii las cateva ore , pe ochiul cel mai mic , cu flacara cea mai mica ... am rabdare fetelor )
Daca dorim , putem sa le facem si-un sosulet din cateva linguri de zeama de la ardei si cu o lingura de faina , dar asta implica scoaterea ardeilor din cratita , executarea sosului si repunerea ardeilor in sos , in care vor mai fierbe cateva minute , ptr a patrunde acel sos in ardei .




ALTERNATIVA : Se pot servi ca atare , doar cu smantana si paine rumena si proaspata.
Pofta buna!