contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare Crocante

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bai, vreau nu vreau, ma uit la emisiunea aia a lui Guy cu diverse americanisme, from screci, ceci, ceva gen, fast food de calitate, blabla ce mai vinde el acolo. Dar multi repeta ideile (cu porc, pui) si am zis ca daca tot ma trag din maimuta, ia sa fac si eu neica.

Slide5

Bineinteles ca inainte de reteta trebuie sa divagam, nu? Ei, daca a venit tura noua de oua (simeaza amandoua), apai sa facem si cea mai buna mancare din lume si cel mai bun sos din lume, deoarece trebuie.

Slide8

Slide6

Daca nu stiti amanuntele, imi pare rau, ati deschis prea tarziu monitorul, este vorba de combinatia dintre ou, branza cartof si cel mai bun sos din lume (maioneza, iaurt, smantana, mustar, tarhon). Ei, acum ca stiti, sa va arat o poza gresita, in sensul ca imi place cum a iesit una dintre cele doua negre, pantera, care se uita urat la mine ca i-am dat salam ordinar. Portretul e al pisicii Hipi care e o nesimtita.

Slide7

Trecem la reteta, alea de pe la TV erau cu bucatile de carne (reiterez, porc, pui), tinute in saramura, eu le-am oparit in supa cu multe legume.

Slide9

Supa a mers la canida din dotare, noi ne-am vazut de aripioare. Am amestecat faina cu condimente (fireste ca fiecare cu ce are, eu in minte fiind cu emisiunea lui Guy am facut ceva unic, lojique). Am pus prafuri (nu pentru mama mare) de: usturoi, galangal, turmeric, paprika, bonito flakes plus sare si piper. Separat am batut un ou in niste lapte batut (aia in general folosesc zarã, buttermilk ii zic ei, ca ei nu stie romaneste).

Slide10

De aici am mers clasic, exact ca la TV (ca ce e la TV si pe net musai trebuie respectat si e real). Aripile date prin faina condimentata, apoi prin laptata cu uovo, apoi iar prin faina, ca procidiment recomand a se folosi ulterior ulei incins ca toate se fac in no time (daca nu ati inteles nimic, dati pe gogu translate ca va zice ala).

Slide11

Lasand nitel caterinca la odihna, rezum: faina condimentata dupa placul vostru, lactat fermentat, cu sau fara ou, se dau bucatile de carne prin faina respectiva, prin ce ati ales (poate fi lapte batut, sana, kefir, zarã, daca aveti). iar faina condimentata, apoi se prajesc in ulei bine incins, scurt de tot, cat sa capete crusta.

Slide12

Orice garnitura va pica bine e ok, puteti sa le lasati si de ciuguleala, sunt bune si reci, jur cu mana pe palaria de soare.

Slide13

Acestea ziind fise, daca ati inteles rezumatul, va doresc mult rororo.