contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aripioare Picante

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Aripioare picante ! O reteta extrem de simpla si buna de asociat cu diverse garnituri, ingredientele sunt simple si la indemana oricui iar timpul de preparare foarte mic. Asa ca, atunci cand va grabiti apelati cu incredere la niste aripioare picante(sau nu, dupa gust)...

Ingrediente:

-un kg aripioare de pui,
-sare, piper,
-boia de ardei iute( in functie de cat de "aprige" le doriti ),
- cca 100 g  pesmet,
- cca 100 g faina,
-3 oua mari,
-ulei pentru prajit, 

Preparare:

  Taiati aripioarele in trei si aruncati varfurile. Celelalte bucati le spalati si le puneti sa dea cateva clocote(cca 5 min) in apa cu sare fara a le lasa sa fiarba prea mult. Se scot si se lasa sa se raceasca complet si sa se scurga bine.
  Apelez la aceasta metoda ca sa nu fiu nevoita sa le prajesc prea mult in ulei si sa se arda pesmetul. Asa vor ramane moi la interior si crocante deasupra, iar pesmetul auriu.
  Ouale se bat bine cu sare si piper dupa gust si se adauga cca 4 linguri de faina  si boiaua de ardei iute asa incat sa se obtina un aluat ca de clatite.
  Aripioarele se dau prin faina de grau, apoi prin acest aluat si la sfarsit prin pesmet si se prajesc pe toate partile in ulei bine incins.
  Reteta de aripioare picante este, dupa cum vedeti extrem de simpla si de rapida iar produsul este foarte savuros. Iubitorii gustului picant le vor aprecia cu siguranta...