contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Baigli Cu Mac Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pt. aluat:
750g faina
100g unt
50ml ulei
2 galbenusuri
150g zahar
putina sare
lapte cat cuprinde
coaja rasa de portocala
Pt. umplutura:
mac macinat
nuca macinata
200g zahar pudra
250ml lapte
Facem un aluat din ingredientele de mai sus; dupa ce a crescut, il impartim in 4 bucati egale. Intindem fiecare bucata intr-o foaie cat mai subtire.
Peste foaie punem umplutura de nuca sau mac si rulam pe lungime.
Ii asezam in tava,unul langa altul,ii ungem cu putin ulei pe lateral, iar pe deasupra cu ou batut cu putin ulei.
Umplutura: oparim nuca/ macul(macinate) cu o cescuta de lapte clocotit. Batem, spuma tare, albusurile ramase cu 200g zahar pudra. Impartim spuma de albus in doua si adaugam jumatate din cantitate la nuca oparita si cealalta jumatate la umplutura de mac.
Dam tava la cuptorul incins (360F) timp de aproximativ 45min sau pana baiglii sunt bine rumeniti deasupra.
Pofta buna.

Articol recomandat de marcela-home.blogspot.com