contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Banana Cake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dintre toate fructele, mie și Maiei ne plac cel mai mult bananele. În orice cantitate și sub orice formă. De aceea, atunci când vrem ceva dulce, ne gândim de multe ori la ce putem face cu banane. Așa s-a născut și această prăjitură cu banane, fără coacere.

E nevoie de 250 grame de pișcoturi, 5 banane coapte, 250 ml iaurt cu banane, 200 ml iaurt grecesc, 300 ml frișcă lichidă, un plic gelatină, 2 plicuri zahăr vanilat, 50 grame ciocolată cu lapte.

O formă de cozonac, îmbrăcată în folie alimentară, se tapetează cu pișcoturi. 

3 banane se pun în blender cu zahărul vanilat și iaurtul grecesc și se amestecă bine. Se adaugă apoi iaurtul cu banane, gelatina topită și 200 ml de frișcă bătută. 

Jumătate din compoziție se toarnă în tavă, peste pișcoturi, se adaugă celelalte două banane întregi decojite și restul de compoziție. 

Deasupra se pun pișcoturi și se dă toată prăjitura la frigider pentru 4-5 ore.

Se scoate din formă, se îmbracă în frișcă și se ornează cu ciocolata cu lapte topită.