contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bastonase Cu Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Grea tema am mai ales si eu pentru Provocarea Dulce Romanie, cea cu Ziua Copilului.. Se vede ca n-am experienta.. inca :)) Daca maimuticile de nepoate ar fi fost acasa, cu siguranta toata ziua le-as fi pregatit ceva.. dar asa.. zau ca nu-mi vine.. Totusi, ieri si-a anuntat vizita o prietena cu cei doi baietei (2 si 3 ani) si un nepotel (2 ani).. Sa va spun ce era in casa noastra?! Uhhhhh grea viata pe bietele mame.. :D Si daca tot veneau copii, am pus repede si am facut ceva dulce.

Ingrediente:
250 g faina
125 g zahar pudra
125 g unt
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
sare



Untul l-am lasat la temperatura camerei 20 minute, apoi l-am pus in blander impreuna cu faina. Am mixat pana am obtinut un amestec sfaramicios, pe care l-am rasturnat intr-un castron.
Am adaugat zaharul, vanilia, galbenusurile si putina sare, si am amestecat obtinand un aluat ferm, dar elastic. Aluatul obtinut l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru o ora.
Dupa timpul de odihna, am intins aluatul cu sucitorul, la o grosime de cca 1 cm, iar cu un cutit ascutit am taiat fasii la 1 cm grosime si cca 10 cm lungime. Bastonasele le-am pus cu grija intr-o tava tapetata, pe care am dat-o la cuptor pentru vre-o 15 minute, la 180 grade.
Cum au iesit?! Absolut delicioase!!!
Abia mi-au ramas cateva ptentru niste poze rapide in ceas tarziu de seara.. :)