contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bezele Trandafiri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bezele probabil stie sa faca toata lumea.. mai putin eu! Pana acum! :) Gata nene.. m-am invatat! Am stat eu sa pazesc cuptorul.. da` mi-a iesit! Crocante, perfect albe.. niste bulgari de zapada dulci!
Iar bezelele astea vor veni in completarea unei alte retete.. care va urma!


Ingrediente:
4 albusuri
220 g zahar


Am dat drumul la cuptor la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa pentru bain marie. Intr-un castron de stricla (sau un alt vas care merge pus la baie marie) am pus albusurile, pe care le-am batut spuma, adaugand apoi treptat zaharul. Cand albusurile s-au intarit am pus castronul in vasul de pe foc, si am continuat mixarea inca vre-o 10 minute. Atentie, albusurile vor creste in volum. Se da vasul de-o parte si se continua mixarea pana spuma se mai racoreste putin, cca 5 minute. 
Am pregatit tava, tapetand-o cu hartie de copt, am pus spuma in pos si am format trandafiri. Se poate face orice fel de model. Compozitia data este suficienta pentru a umple doua tavi de aragaz, pe care le-am pus in cuptor una sub alta. Daca cuptorul nu este electric, se lasa putin usa intredeschisa, la puterea cea mai mica, pentru 2 ore. Eu am sucit tavile de sus in jos, si invers, din cand in cand pentru a se coace bine.
Sa aveti pofta!!