contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bezele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ce bezele vesele si-n ton cu sarbatoarea Craciunului.
Ideea de decorare a bezelelor, izvoreste de la pe site-ul Marthei Stewart cantitatea de ingrediente nu coincide
La un albus de marime medie se pun 50g zahar, la un albus extralarge se pun 60g zahar.
Un truc foarte fain l-am gasit pe un forum (nu-mi amintesc care) si era raspandit de Leila de pe blogul Bucatareselor vesele.
Trucul: zaharul se pune fierbinte in albusuri! Ori il incalziti la cuptor ori la cuptorul cu microunde.
Metoda: albusurile se bat spuma, sa fie alba, dar moale, abia apoi se adauga zaharul infierbantat intr-atat incat sa putem tine mana pe el (aici e nota mea pt ca trucul initial se poate sa spuna altfel). Se bat in continuare la viteza maxima a mixerului, cca 4 minute, pana obtinem un amestec lucios si foarte intarit. Zaharul cald actioneaza asupra albusului cam in acelasi mod in care s-ar comporta albusul batut cu zahar, peste o baie de aburi (metoda prepararii unui meringue italian). Procedeul este extrem de simplu.
Am pus si-un strop de esenta de portocale in albusuri sa le dau un pic de aroma sarbatoreasca. :)

Dungutele de culoare de pe bezea se obtin transand cu o pensula 3 dungi de colorant rosu, gel, in interiorul poche-ului. Va recomand unul ceva mai larg, al meu e micut si stramtut si n-am avut suficient loc de manevra, sa plasez frumos albusurile in poche in asa fel incat dungile sa se formeze disciplinat.
Poche-ul poate avea interiorul din plastic, insa, cum spuneam, sa fie ceva mai larg, iar varful sa fie in forma de stea.

Se pun 2-3 linguri de albus dintr-o data nu mai mult si daca e cazul, se reimprospateaza dungutele colorate.
Pe o tava asternuta cu hartie de pergament se pun bezele la distanta egala si se dau la cuptorul incins la 175F (79C... cu alte cuvinte, cea mai mica temperatura a cuptorului) pentru 90-120 minute. Usa sa fie inchisa. Se usuca perfect, raman albe si isi pastreaza forma fara probleme.
(aici am facut bezele dintr-un singur albus)



Le puteti apoi lipi cu ciocolata ori le puteti glazura baza cu ciocolata. Sunt foarte festive si simpatice :)


o alta serie


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com