contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bilant 2009

articol scris de adihtml blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Va anunt ca va fi o postare lunga. Incerc de cateva zile sa gasesc dispozitia necesara de a scrie dar se pare ca se lasa mereu asteptata. Daca acum cateva zile Tori Amos ma fascina cu al ei cantec si imi oferea inspiratie de scris, iata ca acum nu a mai functionat. Deh, mai avem zile de-astea.

Iar acum, revenind la oile noastre, subiectul acestei postari trebuia sa fie facut cunoscut undeva pe la inceput de an – 2, 3 ianuarie – cum i-ar sta bine unui om serios si organizat. Dar s-a dovedit iacata ca nu-s serioasa iar organizata nici atat (am eu o vorba: “geniile traiesc in haos” – deci eu daca traiesc in haos oi fi vreun geniu nedescoperit? Se pune? Hm?). Despre 2009 mi-au ramas o groaza de lucruri de spus dar am sa incerc sa le reduc la cele mai semnificative si sa vi le prezint succint (ma chinuuuuuuui sa fiu organizata, tineti-mi pumnii).

Anul 2009 l-am inceput prost asa ca fix exact pe 1 ianuarie mi-am luat penita in mana tastatura in brate si am rabufnit. V-am spus vrute si nevrute, dureri sufletesti, dorinte si doleante. Si le-ati ascultat cuminti, ba chiar ati raspuns intr-un numar frumos acestei scrieri adolescentino-apocaliptice…

Prin februarie am dat startul primului meu concurs cu premii. Desi nu ma asteptam am avut o groaza de participanti (daca nu ma lasa memoria au fost in jur de 40 de persoane inscrise). Un concurs cu premii multe si frumoase , cred eu, dar care a iscat multe scantei si vorbe aprige si despre care nu mai vreau sa imi amintesc.

Prin martie incepusem sa cochetez cu ideea de raw food. Am incercat vreo 4-5 retete raw care, spre surprinderea mea, mi-au placut desi, trebuie sa recunosc acum, nu au fost printre cele mai bune preparate raw ever!

Tot in martie am decis sa ma inscriu in competita culinara permanenta Daring Bakers. Am fost primul blog din Romania inscris in aceasta competitie. A fost o experienta interesanta, am cunoscut multa lume noua si am invatat unele retete cu care nu eram familiarizata (o reteta pe care v-o recomand cu incredere este Cheesecake cu capsuni si merisoare, un desert absolut fabulos insa la care trebuie sa tineti cont de niste reguli de preparare). Am renuntat insa la competitie in momentul in care am decis sa adopt o dieta raw.

In aprilie am lansat o alta provocare de succes: Vremea culorilor. Fiind primavara, anotimpul in care natura renaste si explodeaza in culori fantastice, am decis ca in fiecare saptamana sa aleg o culoare pe care sa o imortalizam in forma in care o gasim: flori, haine, masini, obiecte de decor etc.

In mai am lansat blogul Retete vegane, caci deja imi propusesem sa imi schimb stilul de viata intr-un (si mai) sanatos.

In luna iunie am mai oferit un rand de premii, in cadrul celui de-al doilea concurs. Un concurs destinat mamicilor si copiilor in vederea promovarii unei alimentatii mai sanatoase. Premiile au constat in produse BIO.

Iunie a fost una dintre cele mai triste luni ale anului pentru mine deoarece l-am pierdut pe Misha, motanicul meu simpatic si inteligent, pe care il iubeam nespus. Si acum ii simt lipsa…

In iulie am sarbatorit de 3 ori asa ca am mai oferit un premiu. Sau dar de blog, cum le place unora sa il numeasca.

Am lansat blogul foto in august.

Apoi postarile s-au rarit asa ca am hotarat sa iau o pauza de blog.  Intre timp m-am hotarat sa schimb imaginea blogului si sa il relansez sub forma unui jurnal deschis, in luna septembrie.

Tot prin septembrie am fost contactata de Olivia pentru a efectua cateva fotografii pentru catalogul Olivo toamna-iarna 2009/2010. Timpul a fost scurt, pozele putine, catalogul distribuit in toata tara. Se putea si mai bine dar avand in vedere ca e primul meu proiect de acest gen a iesit binisor.

IMG_4514                            IMG_4528w

Deja ducand un regim predominant raw, in octombrie am inceput sa postez tot mai multe retete raw. Tot atunci mi-am razbunat soarta si mi-am luat trei pisicute dolofane si scumpicele: Egret, Nala si Thea.

Nu stiu cati dintre voi urmariti emisiunea “Ce se intampla doctore” de pe Pro Tv insa in data de 27 octombrie am avut onoarea sa apar in cadrul acestei emisiuni (undeva pe la minutul 3), vorbind despre cosmeticele facute acasa. Pentru aceasta aparitie trebuie sa ii multumesc in primul rand Cristinei, o persoana deosebit de altruista si cumsecade! * in caz ca se mai intreaba careva unde e mult promisa reteta de rimel, va dau o veste proasta: am incercat-o si a fost un dezastru asa ca nu pot promova ceva care nu merita.

Anul s-a terminat frumos, cu serii intregi de aparitii publice sau in reviste, dupa cum urmeaza:

In noiembrie am fost prezenta la Expo Sanatate Tg Mures unde am vorbit despre ceea ce inseamna alimentatia raw vegan si unde am impartit mancare raw. A fost o ocazie binecuvantata, unde am schimbat pareri cu diverse persoane si unde am realizat ca lumea este inca deschisa spre o alimentatie sanatoasa.

Cred ca tot undeva prin noiembrie am decis sa ma alatur comunitatii Facebook din Romania si bine am facut caci am cunoscut multa multa lume minunata.

Decembrie a culminat cu retete raw pt sarbatori siiiiiii prima aparitie a mea intr-o revista! Si nu una oarecare, ci una de profil. Se numeste Formaje Artfiles iar numarul din decembrie a fost primul numar aparut pe piata. O puteti inca comanda aici, caci va fi mai greu de gasit pe tarabe, ea facandu-si loc doar in magazinele de profil (foto, arta etc).

formaje

Iar ca sa nu raman in urma cu lepse & Co premii, iata si lista mea de rezolutii pe 2010, preluata de la Pofticioasa sefa si Mrs Green Foot.

In 2010 imi propun (desi nu sunt adepta acestor asa-zise promisiuni sau obiective de inceput de an deoarece niciodata nu le-am dus la bun sfarsit, am sa ma supun cerintelor)

  1. sa ii am aproape pe cei dragi: mama, tata, sora, sot, bunic.
  2. sa nu fac nimic din ceea ce as regreta mai tarziu. Cu alte cuvinte sa am “mintea de pe urma”
  3. sa reusesc sa ma perfectionez in arta fotografiei. Credeti-ma mai am muuuuulte muuulte de invatat.
  4. sa reusesc sa imi scriu cartea. Da, vreau sa lansez o carte cu retete raw vegan. Sper sa si aiba succes
  5. sa fiu mai obiectiva. Uneori ma las dusa de val si chiar nu-mi mai suport acest defect.
  6. sa am o relatie desavarsita cu Dumnezeu. Desavarsita atat cat se poate, bineinteles.
  7. sunt abia la punctul 7 si nu stiu ce sa mai scriu asa ca voi lasa spatii libere si in caz ca imi mai amintesc ceva voi mai completa sa calatoresc cat mai mult. Am pe lista: Londra, Paris, Stockholm, Istanbul. Tot ce se va ivi pe parcurs e binevenit :)
  8. ……
  9. ……
  10. ……

Vreau sa multumesc tuturor acelora care mi-ati trimis mesaje frumoase de Sarbatori! Si de asemenea acelora care mi-au oferit diverse premii virtuale (chiar daca nu le ridic, le apreciez mereu si va sunt recunoscatoare).

Pentru voi, cititorii dragi ai blogului, pe care va consider prieteni dragi si fara de care acest blog nu ar fi ajuns acolo unde se afla acum – voua va dedic aceasta superba piesa cu iz de Paris, lavanda si macarons :) Mersi Diana! ;)


Olivia Ruiz - La femme chocolat
Asculta mai multe audio Muzica

P.S. “Semne bune anul are” :) Maine veti gasi un review despre blogul meu in editia de Bucuresti a revistei Zile si Nopti, in sectiunea “Gastro”. Asa ca daca o gasiti, rasfoiti-o si ziceti-mi si mie daca e scris de bine sau de rau :)))


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com