contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bilute Cu Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima data cand am auzit de bilute cu morcovi am strambat din nas si sincer cred ca nici nu le-am gustat.Asta se intampa cu multi ani in urma la nunta mea.
Intre timp mi s-au mai schimbat gusturile si mi-am adus aminte de ele si i-am cerut nasei mele reteta.Deja le-am facut de 2 ori in decurs de 1 luna, e adevarat ca nu-s foarte dietetice din cauza de zahar,dar sunt super mega delicioase.
Si nu doar ca-s delicioase dar sunt asa de simplu de facut si din putine ingrediente.
morcovi
zahar
zeama lamaie
nuca de cocos
Morcovii si zaharul trebuie sa fie in cantitate egala,nu pot spune o anumita cantitate e in functie de cate vreti sa faceti.Reteta prevedea darea bilutelor prin zahar dar mie mi se pare ca ar fi prea dulci mai ales cand morcovii sunt soi mai dulce, asa ca eu am optat pentru nuca de cocos.
Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica dupa care se adauga zaharul si se lasa pana isi lasa putin lichid.Se adauga zeama de la 1 lamaie sau jumatate de lamaie in functie de cantitatea folosita.
La 1 kg de zahar si morcov se poate adauga zeama de la 1 lamaie.
Dupa ce am adaugat zeama de lamaie se mai lasa putin, pret de 10 minute dupa care se pun pe foc la foc potrivit pana scade tot lichidul.
La final se da vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se formeaza bilutele  umezind mereu palmele, dupa care se dau prin nuca de cocos.
Cel mai bine de servit este sa o faceti a doua zi cand se mai intaresc si dulceata mai dispare, iar senzatia este ca mancati jeleuri, nicidecum niste bilute facute din morcovi.