contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Denumirea originala ar fi mini-congolais, dar alta traducere mai buna n-am gasit :) Inspiratia ne-a venit dintr-o carte cu o multime de retete de biscuiti, care mai de care mai draguti si apetisanti. Aceasta reteta e nemaipomenita daca aveti niste albusuri pe care vreti sa le consumati. Si cum biscutii sunt desertul perfect, fiind gata portionati in bucatele mici, cred ca o sa mai vedeti astfel de retete in viitorul apropiat :) 
Pentru vreo 20 de bucati, am folosit:
  • 3 albusuri
  • 170 g zahar pudra
  • 200 g fulgi de cocos
Prepararea e mai mult o joaca, care incepe prin mixarea albusurilor spuma pana cand stau batoase. Adaugam zaharul pudra in doua transe, mixand in continuare. Compozitia nu trebuie sa ramana tare, ca doar nu facem bezele :)
Adaugam fulgii de cocos si omogenizam cu mana. Tot cu mana, formam mici piramide din aluat, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade vreo 10 - 15 minute pana se rumenesc la baza si pe varf.
Simple ca buna ziua si atat de  pufoase si aromate incat va vor incanta cu siguranta :)