contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Gem De Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu, nu a venit Craciunul... dar nu-i rau sa exersam un pic inainte de sarbatori... Astazi va prezint biscuiti floricele umpluti cu gem de mere.
Ingrediente:
  • 280 g faina de griu
  • 20 g cacao
  • 125 g zahar
  • 3 galbenusuri 
  • 125 g unt rece
  • un pachetel zahar vanilat
Intr-un castronel cernem faina impreuna cu cacao, adaugam zaharul, zaharul praf si untul rece taiat bucatele cit mai mici. Incepem frumusel cu minutele (deci, nu robot, nu mixer, nimic, nimic) si framintam (cam greu ce-i drept)... eu am adaugat si doua linguri cu lapte. Am pus aluatul (pasta frolla) in frigider si am uitat de ea timp de o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, scoatem aluatul din frigider, intindem foaia cit de groasa dorim noi (eu am facut-o subtirica pentru ca am pus gem de mere intre ei, dar pot fi facuti mai grosuti si serviti fara sa fie umpluti. La o parte din biscuiti am facut o gaurica in mijloc, iar la cealalta jumatate ... nu le-am facut nimic, da ?!!!!
Bagam tava la cuptor (atentie vor fi in jur de trei tavi si ceva...), iar la 180 de grade ii lasam timp de 7 minute. 


Ii scoatem pe gratar, ii lasam sa se raceasca si ii umplem cu ce avem, putem pune nutella sau crema de unt, fiecare pune ce are si ce doreste. Presaram putin cu zahar praf, asa ca sa para un pic ninsi (cine stie, poate totusi vad vreun fulg de sarbatori), ii asezam intr-o cutie de metal ca sa-i putem conserva citeva zile. Va spun sincer ca nu rezista, sint gustosi si foarte, foarte fragezi. 
Va servesc cu biscuiti fragezi, irezistibili...