contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti "dovleac"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Bu-hu-hu... n-am reusit sa-mi conving barbatul sa tai dovleacul din gradina si sa-i pun luminarele, asa ca a trebuit sa-mi petrec dupa amiaza in bucatarie sa fac biscuiti, fara luminarele, bineinteles...
Inainte de a scrie reteta, va las sa vedeti cum arata cerul de dimineata..., parca era imbracat in hainuta de Halloween.
Ingrediente:
* 500 g faina 00
* 250 g unt
* 150 g zahar praf
* un ou
* un pic de sare
* coaja rasa de la o portocala (puteti pune orice aroma doriti)
* gem de capsuni

 

Punem untul rece taiat bucatele, oul, sarea, coaja de portocala si zaharul, le mixam bine, apoi adaugam toata faina cernuta

 


si cu viteza cea mai mica a robotului, amestecam bine toate ingredientele,

Am rasturnat aluatul pe masa de lucru si l-am mai framintat un pic,

 

apoi pe hirtie de copt pe care am presarat un pic de faina, am intins cu sucitorul pe care am presarat faina, o foaie destul de grosuta (altfel riscam ca in loc de gura si ochi sa obtin mici gauri in dovlecei), apoi am decupat biscuitii, nu inainte de baga forma in farfuria cu faina (asa nu se va lipi aluatul de forma). O poza cu minuta ajutatoare care eram cam colorata de la carioci, deci apa si sapunul nu prea functioneaza in cazul asta, dar cu mare atentie apasa doar pe forma...

 

Asa arata noua mea achizitie, pe care am cumparat-o reduceri dupa sarbatoarea de Halloween de anul trecut...

 

Punem biscuitii in tava tapetata cu hirtie de copt, vedeti ca am probat sa vad daca le pot da forma de biluta pe care o putem umple cu crema

 

Am bagat cele doua tavi in frigider si le-am "uitat" acolo, pentru ca intre timp ne-am dus la o aniversare. Cel mai indicat e ca biscuitii sa-i dam la frigider inainte de a-i baga in cuptor, asa isi vor pastra forma

 

 

In cuptorul preincalzit la 180 de grade, bagam pe rind tavile cu biscuitii si le lasam circa 20 de minute, depinde de cuptor si de cit de groasa e foaia de aluat, ii lasam pina vedem ca s-au colorat dupa gusturile noastre.  Eu i-am scos din cuptor dupa vreo 17 minute, am pus gem de capsuni in formele ochilor si gurii si i-am mai lasat vreo doua minute in cuptor.

 

 

Sint deliciosi, iar mirosul de portocala mi-a parfumat toata casa, tot de la portocala s-au colorat putin in portocaliu...

Si o minuta care va saluta si va doreste o duminica placuta.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com