contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blat Cu Inka

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Un gust deosebit.
Vă voi povesti și despre combinația în care l-am folosit.
Am executat blatul din:
  • 6 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 230 gr făină
  • o jumătate linguriță praf de copt
  • 40 gr Inka
  • un praf de sare

Am pregătit forma de tort cu pereți detașabili: am pus hârtie de copt pe bază, am uns cu puțin unt peretele (doar în partea de jos, pentru că am copt 3 foi separate, nu tot o dată) și am presărat puțină făină peste unt.
Am dat drumul la cuptor, să se încingă.
Am amestecat făina cu praful de copt și cu Inka.
Am bătut ouăle cu un praf de sare aproximativ 3-5 minute.

Am pus și zahărul și am mixat până ce s-a albit compoziția. Vreo 7-10 minute, așa.

Am adăugat amestecul cu făină și am omogenizat.
Am turnat (măsurând din ochi) cam o treime din compoziție în formă.

La cuptor, la foc mic pentru 20 de minute.
Idem de încă două ori. Doar că am lăsat mai puțin la cuptor, pentru că măsuratul din ochi nu a funcționat strălucit :).

Sursa: aici.

Articol recomandat de doisiunsfertlamasa.blogspot.com