contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Blat Tort Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



 Ingrediente:

5 gălbenușuri,
5 albușuri,
300 g zahăr,
260 g făină,
10 g praf de copt,
40 g cacao,
100 ml lapte.


Mod de preparare:

Batem bine 5 albușuri cu 150 g zahăr și separat 5 gălbenușuri cu 150 g zahăr.
Amestecăm ușor albușurile cu gălbenușurile.
Intr-un castron cernem făina, cacaua, praful de copt și se adaugă peste ouă, alternând cu laptele.
Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort unsă cu unt.
Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade pentru 50-60 minute.
Se verifică cu o scobitoare, dacă scobitoarea iese curată înseamnă că este gata.
Acesta este un blat înalt și se va tăia în trei părți egale, numai după ce se va răci.