contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bloggeri Culinari Gătind De Ziua Internațională A Vârstnicilor…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ile și prăjitura regală...

Ile și prăjitura regală…

Se făcea că era o zi de joi și eu tocmai ce mă pregăteam să revin în țară de la Paris când deodată din senin primesc o epistolă  electronică de la Roxana prin care mă întreba dacă nu cumva vreau să gătesc de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice la un eveniment special organizat de Electrolux și Fundația Principesa Margareta a României. Vă dați seama ce bucurie mare pe capul meu când am citit acestea, mai ales că puteam să particip.

Mai târziu am aflat și detaliile exacte, ce și cu cine am să gătesc și mai ales pentru câte persoane.

Am fost aleasă să gătesc împreună cu Mihai chiar gateau au chocolat din cartea de bucate a Alteței Sale Regale Principesa Margareta.

Iată și ce s-a pregătit în rest…

Meniul…
Foto © Cătălin Voicu

Să încep cu aperitivul… Andreea de la Gurmandino și Andreea de la Andreea’s Chinesefood blog au pregătit o plăcintă cu roșii, vinete și cașcaval… 

Andreea și Andreea în acțiune…
Foto © Cătălin Voicu

A fost tare bună, vă zic eu că am gustat-o!

Plăcinta în cuptor…
Foto © Cătălin Voicu

O porție de plăcintă cu roșii, vinete și cașcaval și pentru voi…

După aperitiv trecem la felul principal. Elena de la Le blog piquant și Cristina, o Divă în bucătărie împreună cu Floroaia Vasile de la Rețete de mâncăruri au pregătit piept de pui în sos cu verdeață cu garnitură de farfale.

Elena și Cristina tocând verdeața…
Foto © Cătălin Voicu

Nu știu ce am făcut dar nu am mâncat din puiul cu sos de verdeață și farfale, dar am auzit că a fost foarte bun. Nu pun la îndoială pentru că am lucrat chiar lângă oala lor cu sos și mirosea demențial.

Piept de pui în sos de verdețuri cu farfale…

În cele din urmă am ajuns și la desert. Desertul meu și al lui Mihai a fost gateau au chocolat adică o prăjitură cu multă, multă ciocolată!!

Multă ciocolată topită…
Foto © Cătălin Voicu

Ne-am împărțit treburile și totul a mers foarte bine.

Muncă de echipă…
Foto © Cătălin Voicu

În toiul acțiunii a sosit și A.S.R. Principesa Margareta. Ne-a găsit muncind de zor… :D

Cu A.S.R. Principesa Margareta…
Foto © Cătălin Voicu

Ne mândrim cu desertul nostru pentru că a fost într-adevăr foarte bun servit cu înghețată și alune de pădure.

Ile, Mihai și gateau au chocolat…
Foto © Cătălin Voicu

Gateau au chocolat…
Foto © Cătălin Voicu

Din nou gateau au chocolat….

 În timp ce noi munceam au apărut și beneficiarii acestei acțiuni, în jur de 50-60 de bătrâni.

Beneficiarii Fundatiei Principesa Margareta…
Foto © Cătălin Voicu

Și un grup măricel de copii…

A.S.R. Principesa Margareta și copiii…
Foto © Cătălin Voicu

Alteța Sa Regală Principesa Margareta a fost o prezență tare plăcută.

Alteța Sa Regală Principesa Margareta
Foto © Cătălin Voicu

Totul a ieșit foarte bun și toată lumea a fost mulțumită.

Meniul complet…

La final poza de grup cu A.S.R. Principesa Margareta, cei 7 bloggeri culinari, echipa Electrolux, echipa Golin Harris și voluntarii FPMR.

Poză de grup…
Foto © Cătălin Voicu

M-am bucurat teribil de invitația primită și de faptul că am putut să mă implic într-un proiect patronat de Fundația Principesa Margareta a României. Este prima oară când am gătit atâtea tăvi de prăjitură și prima dată când am făcut echipă cu un alt blogger culinar. A fost o plăcere deosebită și chiar sper să mai am parte de asemenea evenimente. De fapt între timp am mai avut parte și urmează alte povești despre aceste proiecte.

Mai puteți citi despre eveniment în afară de blogurile colegilor mei și aici, aici și aici.

Related posts:

  1. Cine ar fi crezut? – Cina cu Electrolux…